Fin lördag

Fin höstdag med sol men även en del blåst.

Tillbaka till vardagen igen på Frösön, blev två pass i det fina vädret som det har varit här idag. Började med att försöka mig på att åka ett intervallpass på mina Marwe 6:or, kändes lite sådär att åka rullskidor igen efter nästan en vecka på snö, men redan till nästa helg så ska man kunna åka längdskidor här uppe, så snart är rullskidsäsongen slut för i år helt och hållet.

Jag började med att köra två varv på 3:an i tröskelfart så jag piggnade till lite då kroppen var seg och trött idag, inte konstigt med veckans träning med träning och resor samt att jag sovit bedrövligt senaste nätterna, dock inte i natt då jag sov som en stock i min egen säng i nio timmar nonstop. Siffror från tröskeldraget var följande:

14:43 min – 5,85 km – 23,8 km/h snittfart – 160 (83 %) snittpuls – 75 höjdmeter

Fortsatte sedan att köra två vändor från snöhögen till utegymmet, cirka 15-20 sekunder långsammare än sist men idag var det kallare och även några isfläckar här och där vilket gjorde det lite svårt att åka idag. Jag körde även en intervall från Velodromen till Björnberget men tog mig knappt upp från slutet av Granrisbacken som var isbelagd och man gled mer eller mindre neråt istället för att ta sig uppför, blev less och åkte hem men kroppen fick bra tufft intervallpass trots man inte hade sin bästa dag idag. Siffrorna från de tre intervallerna såg följande ut:

  • 4:44 min – 1,35 km – 168 (88 %) snittpuls – 66 höjdmeter
  • 4:52 min – 1,35 km – 168 (88 %) snittpuls – 66 höjdmeter
  • 2:58 min – 0,73 km – 165 (86 %) snittpuls – 48 höjdmeter

På eftermiddagen hann jag med ett löppass strax innan solen gick ner, det blev lugn löpning + spänstövningar uppe på berget, känslan var ironiskt nog bättre än på bra länge och jag spänstade på nästan bättre än nånsin. Passet tog som vanligt en dryg timme och för att få ihop en mil så blev det en extra tur runt lokalkrogen som jag fortfarande inte har käkat hos än, trots det ligger 25 meter från min lägenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *