Seger FBTS Rossön 2021

Foto: från sockertoppenif facebooksida

Lyckades springa hem den sista FBTS loppet (Från Botten till Sockertoppen), platsen var strax utanför Rossön när vi skulle springa uppför Böleberget. Rossön bjöd på solsken och värme, Östersund så regnade både när man åkte och kom hem. Fint lopp och grymt arrangemang som vanligt av Sockertoppen IF. Vann ganska klart så roligt att vinna förstås.

Resultat

Banan vi skulle springa gick uppför mer eller mindre hela tiden men var klart tuffast i slutet. 2150 meter lång och 171 höjdmeter, snittlutning på 8,1 %. Uppvärmningen blev lite tajt men lyckades springa banan men inte sista 500 meterna på en kvart. Det var närmare 100 deltagare denna söndag och med spurtpris redan efter 150 meter. Det var en hel drös som satsade allt på den, jag var inte en av dem. Däremot tog jag hand om taktpinnen efter cirka 200 meter och sen körde jag mitt tempo. Första kilometern noterade jag 3:52 min/km, hade bra tryck utan att förta mig alltför mycket. Tyvärr så hade min barometer ballat ur lite så vet inte hur många höjdmeter jag tog första kilometern. Sen brantade på mest hela tiden fram till mål. Var redigt jobbigt men kunde hålla ganska bra tryck ändå. Klockade 9:05 min på min klocka men officiella tiden blev 9:07 min, hände samma sak när jag vann i Sollefteå. Hade kanske kunnat springa 5-10 sekunder snabbare men svårt att pressa max när man inte behöver det men trött blev jag kan jag erkänna. Siffror:

  • 9:05 min 
  • 2,14 km
  • 4:14 min snittempo
  • 175 (91%) snittpuls

Tror dagens insats var bra, drygt 14 km/h i nio minuter med en snittlutning på 8,1 % lutning skulle jag vara nöjd om jag orkade på ett löpband. Dagens underlag var en skogsväg med en del grövre material så du fick inte så bra fäste här och där trots jag sprang i terrängskor. Däremot lite tunna (Inov-8 192 X-Talon) så fick ont i foten då och då, dock inga övriga hinder. Tror dagens insats hade stått sig bra mot övriga, trots jag gillar brantare lutning än vad vi sprang idag. Kul också att sambon sprang och gjorde det bra. Lova satt i vagnen och jag tog över på slutet så Therese kunde springa upp i mål utan vagn. Fin familjedag där vi även firade vår treårsdag.

Foto: Therese Hansson
Pulskurvan 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *