Racerapport Ostlöpet 2022

Starten.

Dags för lite summeringen från gårdagens Ostlöpet, slutade 2:a och sprang ändå bra utefter förutsättningarna. Lova sprang barnloppet Ostkroken över 500 meter terräng. Hon vann en chokladmedalj och ostbågar, en påse lika stor som henne. Själv så blev det ost som pris samt prispengar för spurtpriset efter 5,5 kilometer. Utlottningspris så blev det en powerbank, bra kväll i Skärvången med andra ord.

Banan vi skulle springa var 11,5 kilometer, i princip första halvan uppför och sen nästan samma väg tillbaka och då mest utför. Förra året var det varmt medan igår var det svalt när vi sprang men hade precis som då låg puls. Tror det beror på sliten kropp, framförallt mentalt men även fysiskt trots jättelite träning senaste tiden. Jag sprang 45 sekunder snabbare i år än förra året och sprang ungefär lite snabbare i varje del av banan kan man säga, 20 sekunder snabbare uppför den här gången. Känslan var väl ingen höjdare alls under loppets gång men ändå snabbare än känslan.

Precis som förra året så tog jag starten och höll okej tempo men så fort backen började ordentligt efter en kilometer ungefär så bombade jag på i min takt i vanlig ordning och fick snabbt lucka bakom. Sprang sedan på utan att kunna driva puls men ändå kontrollerad utan att känna mig så värst trött. Upp mot spurtpriset så är det böljande uppför och närmare spurtpriset så är terrängen mer bökig och krävande. Hade med den anledningen valt ett par terrängskor som var måttligt sköna att springa nerför sen på grusvägen.

Efter spurtpriset så såg jag Martin Kristansson låg väldig nära mig och förstod det skulle bli svårt att hålla honom bakom mig ner till mål. Martin har slagit mig uppför någon gång så inte förvånad att han var så nära ändå, dock så hade jag behövt trycka på mer uppför än vad jag gjorde, hade ändå kunnat göra det. På vägen ner så tog Martin in på mig sakta men säkert men med min stukade fot så tyckte jag det var svårt att springa utför. Spände mig en del och ville verkligen inte stuka den igen. Hängde på Martin ett tag men fick släppa men var egentligen aldrig riktigt trött men det gick bara inte att hänga med utför. Med 500 meter så springer man lite annorlunda än starten, då springer man på asfalt men på slutet i ganska tuff stigterräng. Tog det ordentligt lugnt och bara tog mig i mål, foten höll om än lite stel och sprang snabbare i år så inte så värst mycket att gnälla över. Martin var bättre för dagen helt enkelt. Siffror:

  • Tid: 43:33 min
  • Distans: 11,49 km
  • Snittfart: 3:47 min/km
  • Snittpuls: 166 (86%)
  • Maxpuls: 174 (90%)
  • Höjdmeter: 263 m

Tacka arrangörerna och bygden för denna gång, trevligt med lopp ute på landsbygden.

Målgången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *