Premiären avklarad

Jaha, då är premiären gjord, 4,42 efter vinnaren Petter Northug med placeringen 161:a. Helt okej insats för att vara säsongens första tävling.

Resultat

10 kilometer klassiskt med inviduellstart och jag fick startar först av alla av de knappa 200 som var med. Var lite pirrigt innan på morgonen och innan starten, men som vanligt nuförtiden var jag ganska avslappnat innan start. Startade i ett bra härligt tempo utan att stressa. Hade ju OS- mästare Anders Södergren som startade 30 sekunder efter mig. Han kom dock inte ikapp förrän sista biten av den långa tuffa backen som också är döpt efter honom. Han stakade men jag kunde springa ikapp honom innan han fick en liten lucka, när det sedan var en lång utförskörning. Vi åkte 3 varv på en tuff 3,3 km slinga. Banan var något kortare än 10 km, men tillräckligt lång för att bli trött. I den långa tuffa uppförsbacken blev jag väldigt trött på sista varvet men annars höll jag ihop det bra.

Hade bra fäste men inte perfekt, vilket gjorde att det släppte lite och jag kunde inte åka stort och energisnålt. Har rotterfella bindning så jag flyttade fram bindningen ett hack och la på ett tunt lager VR40. Glidet var nog inte det bästa men det har jag bara mig själv att skylla för. Skulle slipat om lite skidor innan jag for hit egentligen. Stort tack till swix som vallade mina skidor. Tycker jag har blivit bättre att åka utför men tappade ändå en hel del. Var inte isigt, så det var inte svårt att åka utför idag. Fortsatt kall och kärv snö som gjorde att det gick långsamt men glad över att man lyckades snitta över 20 km/h.


  • Tid: 28:26

  • Distans: 9,50 km
  • Höjdmeter: 313 m
  • Snittfart: 20 km/h
  • Maxfart: 49,5 km/h
Det är inte platt inte!

Det är inte platt inte!

2 tankar kring ”Premiären avklarad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *