Premiär imorgon

Jag kommer att köra i min nya klubbdräkt imorgon när längdpremiären äntligen ska dra igång, sist var i Bruksvallarna och nu är det alltså Gällivares tur att ha premiären. Foto: Skidzonen

Nu är det klart att jag tävlar trots allt i längdpremiären i Gällivare imorgon, blir nog bra det.

Jag får väl erkänna att jag är en av få som kört dubbelpass idag, dagen innan premiären, en och annan ryss förstås. Blev på förmiddagen två timmar stakning på den riktigt tuffa 5:an som dom har här och som är den vanligaste slinga  som används vid tävlingar. På dessa två timmar hann jag drygt 27 kilometer och plockade nästan 1000 höjdmeter, utförsbackarna här är så krävande så man har nästan lika hög puls efter en utförskörning som man har på toppen nerför densamme, hur sjukt är inte det?

På eftermiddagen så blev det ett kort pass skejt där jag varvade lugnt åkning med en hel del fartökningar, tre nya varv blev det plus lite till som resulterade över 500 höjdmeter. Cirka 1500 höjdmeter på mindre än tre timmars skidåkning, fint det ska ni veta.

Man kan följa loppet på FIS- hemsida, kommer bli grymt statfält från många olika länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *