Gällivarepremiären 10 km skejt

Idag har man då gjort tävlingsdebut på de där längre skidorna som vi kallar längdskidor, gick väl inget vidare riktigt idag då man var 4:39 minuter efter ryssen Belov i en tävling som mer eller mindre var rena rama ryssfesten eller de ryska mästerskapen, det var så många ryssar som var med så t.o.m. jag lyckades tvålade ditt två av dem, som nog i sin tur gjort sitt i landslagsdressen, men vad vet jag.

Dagens resultat

Dagen började annars med ett lugnt varv på tävlingsbanan med Zebastian, blev sen några timmars vila innan man värmde upp lugnt med några fartökningar, både korta och lite längre. Eftersom jag kom in i tävlingsbilden ganska sent så fick jag ingen ranking utan fick startar först av alla trots jag har FIS- punkter. Tjejerna hade tävlat (5 km) innan men trots det var det  väldig mycket nysnö på banan och en och annan sväng som var isig p.g.a. all plogning, finns annars ingen anledning att ploga någonstans på banan.

Jag startade som sagt först och det kändes ganska bra utför stadion men redan i första backen var man lite seg och åkte inte riktigt så som jag hoppades, ingen rapphet eller någon tendens att kunna åka fort, utan med blotta ögat kunde man se att det gick i en fart som mer liknade distansfart än tävlingsfart. Tror jag behöver tävla och åka lite längre intervaller om jag ska kunna göra bättre resultat än vad jag gjorde idag. Jag kan absolut inte skylla på skidorna de gick väldig bra om man jämför med andra, hade definitivt inte sämre glid än någon annan och är evig tacksam att Swix med kort varsel kunde valla mina skidor.

Ingen bra dag annars idag helt enkelt, försökte hänga på f.d. landslagsåkaren Fredrik Jonsson i sista backen innan varvningen då jag p.g.a. av mitt glid kunde få kontakt med honom efter en utförslöpa. Fick släppa honom precis ut på andra varvet och då uppnådde jag dagens högsta puls (176 (91 %) som förövrigt var skrämmande låg. Trots låg puls under hela loppet så blev jag ändå väldigt trött, vilket jag förstås skulle bli annars har man inte gjort sitt jobb. Hade kanske för låg energi eller nåt, jobbigt att andas trots låg puls, så kan det vara, bättre lycka imorgon.

Siffror från loppet enligt klockan.

  • Distans: 9,27 km
  • Tid: 27:48 min
  • Snittfart: 20 km/h (klarade skamgränsen precis)
  • Maxhastighet: 47,4 km/h
  • Snittpuls: 167 (86 %)
  • Maxpuls: 176 (91 %)
  • Höjdmeter: 310 m

Startlistan för morgondagens lopp över 15 kilometer, jag startar som 4:e man kl: 12:07, loppet i stort kan man se på SVT.

3:an (Johan Persson) och 4:an (jag) från PP Verical K i somras, jag hade velat springa uppför hellre idag än att åka längd uppför. Foto: Linda Andersson

Haft bättre dagar. Foto: Linda Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *