PB 3000 meter

Heldag i skogen idag och det var knappast optimalt att köra 3000 meter test på bana när man kom hem strax efter kl:18 men man höll planen. Värmde upp i knappt tio minuter och hann då faktiskt med lite fart. Inte den piggaste piggaste kroppen men benen svarade bra. Eftersom banan mäter 380 meter så fick jag stega lite för veta var jag skulle starta, blev nog bra. När jag springer bana så brukar en kilometer i verkligheten mäta 1,01-1,02 km, så blev också fallet idag.

Jag öppnade första 300 meterna lite väl snabbt, hittade sedan ett stabilt tempo och klockade första halvan på 4:57 minuter, förstod att jag borde klara mitt PB från 2016 på 9:53 minuter. En bra sista kilometer gjorde att jag klockade in på 9:50 minuter. Hade låg puls rakt igenom (169 (88%) i snittpuls) av förklarliga skäl men laktatnivån var mumma vill jag lova. Mina kilometertider blev 3:13, 3:16, 3:10 minuter.

Efter målgång kom resterande familj och det blev varierad nerjogg men höll igång i 15 minuter, och det var nog välbehövligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *