Min födelsedag

Idag fyllde jag 24 år och har haft en riktigt bra dag på alla sätt, träning blev det också så klart. Dagen började med att få den traditionella ”tårta på sängen” och så blev det men när min mor skulle hämta kameran så hade jag redan ätit upp den, jag var väl sylten. Den var god för övrigt. Lika sylten var jag efter första träningspasset för dagen, 72 km skate på tävlingshjul. Riktigt härligt väder med solsken och svag vind. Dessvärre lyckades vinden vända under passets gång så jag fick smaka på mycket motvind, var ju skönt att det inte blåste mer än vad det gjorde. Turen gick till Sandhammaren och sen tillbaka. En del trafik idag som det kan vara på söndagar på Österlen, men inga galningar i trafiken och fick t.o.m. heja rop som löd ”Heja Gunde”. Körde på mina tävlingshjul med våtgrepp för jag ville inte slita ut mina tävlingshjul som jag använder till diverse tävlingar som man kör. När man kör skate och tävlingshjul kör man en hel del på 5:ans växel och blev det även idag. Körde faktiskt i vissa uppförsbackar på 5:ans växel, då jag mötte hästar i Bollerup (knappast en överraskning) och mitt i city i Borrby (lite oväntat faktiskt). De reagerade inte det minsta och såna hästar kallar jag ”norska hästar” för när jag bodde i Norge (Oslo) så körde jag ofta förbi hästar som alla verka vara helt orädda för rullskidåkare och därför kallar jag orädda hästar för ”norska hästar”. Känslan kändes helt okej idag och hade stundtals bra flyt i åkningen, men var ganska trötta muskler sista timmen. Körde 72 km på 3 timmar.

Sandhammaren, var dags att vända här.

Sandhammaren, var dags att vända här.

Eagle tävlingshjul och Swix CT1.

Eagle tävlingshjul och Swix CT1.

Efter en god och välbehövlig lunch tog jag en tupplur innan jag gav mig ut på eftermiddagspasset, 2 timmar skidgång i backen hemma, den är kort men brant. Blev en massa gånger upp och ner, verkligen pannbens träning. Gick lätt första 1,5 timmarna innan sista halvtimmen var segt. Filosoferade och drömde mig bort, som gjorde att tiden gick fort under detta passet. Totalt tog man över 1200 höjdmeter och klättrade upp från den där backen många många många gånger. Fem timmar träning idag och kände jag mig inte ett år äldre innan, kände jag mig definitivt det efter dessa träningspass plus att jag fick lite blåsor och skavsår lite här och där, men det hör till.

Brant backe.

Brant backe.

Såg bara gräs, bara himlen när jag kom upp på toppen.

Såg bara gräs, bara himlen när jag kom upp på toppen.

På kvällen blev det en mindre födelsefest för mig, det var trevligt. Fick goda härliga praktiska presenter som tomatplantor, ägg och knäckebröd m.m. Tack för dem! Imorgon blir det en lite trip med äldsta bästa kompisen Mattias, det ska bli skoj att komma i väg lite. Vilodag imorgon! Tyvärr kommer bilder vid senare tillfällen, då internetanslutningen inte är den bästa just i skrivande stund här på landsbygden.

Presentbord.

Presentbord.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *