Milen på 36:03 min

Idag hade var det tolv grader och regn som gjorde att motivationen att överhuvudtaget träna inte var så speciellt stor men tänkte jag kunde börja springa åtminstone och se vad jag kände för och det slutade med ett personligt rekord på 36:03 minuter de 10 kilometerna och 25 varven jag sprang runt på Hofvallen.

Som sagt inte se roligaste förutsättningar med regn och ganska kallt men å andra sidan var det liknande förhållanden när Jonny Danielsson satte det svenska rekorden över 10 000 meter på bana i Södertälje 1989. Tiden 27:55 minuter är väldigt snabb för en annan, dock tror jag en tid på 34 minuter någonting är helt klart reallistiskt för min del men det få jag klara lite senare i år. Dagens upplägg var följande fem kilometer på 18:12 minuter och sen fyra kilometer i samma fart innan jag avlutade med fri fart sista kilometer och försökte lägga i ytterligare en växel sista varvet. Sista fem kilometerna sprang jag på17:51 minuter, varav sista kilometern gick på 3:17 minuter och sista varvet på 72 sekunder. Att ligga på tröskelintensitet som jag gjorde första nio kilometerna är en behaglig intensitet att ligga på för att vara en intervallform, där du inte dra på dig mjölksyra utan ligger precis under men när jag skulle dra i väg på sista kilometern med en tempoökning så kom syran fort kan jag lova och stapplade verkligen in sista 200 meterna. Siffror från dagens mil:

  • Tid:36:03 min
  • Distans: 10 km
  • Snittempo: 3:36 min/km
  • Snittpuls: 166 (86 %)
  • Maxpuls: 184 (95 %)

Bra pass även om jag egentligen behöver träna tuffa mjölksyrepass istället för härva runt i den bekväma tröskelintensiteten men samtidigt bra att jag genomför ett pass där jag ”lurar” kroppen med att köra då tröskel och sen blåsa på ordentligt på slutet där man fick känna på färg. Något liknande genom att lura kroppen gjorde jag tidigare i veckan då jag lät mina golfelever köra armhävningar och sen slå i väg en golfboll, detta för att efterlikna hur det kan vara när man är nervös. Annars var det kanske inte det mest uppfinnerika träningspasset där jag började med fem varv lugnt på 9:42 minuter och en snittpuls på 126 (65 %) och avslutade också med fem lugna varv efteråt och totalt lyckades jag få ihop 35 varv på 55 minuter och 14 kilometer där snittpulsen blev 153 (78 %) om man ska bjuda på ännu mer helt värdelös data från dagens snurriga pass, för visst hann man tänka varv efter varv att ”var man inte här nyss” ett par gången vill jag lova. 

Mitt personliga rekord på milen gjorde jag i Trelleborgsloppet för nästan exakt fyra år sedan då jag gjorde mina första löplopp på flera år efter skadebekymmer (benhinneinflammation), den gången sprang jag på 36:13 minuter på den flacka banan. Största minnet från den dagen var annars att jag åkte de sju milen hem sedan på rullskidor (tävlingshjul) och idag fick jag nöja mig med fem lugna varv på banan, man är ju trots allt inte 23 år längre. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *