Lördagsträning

Fint vid Svartsjöarna

Ännu en dag utan större måsten och när man har tid så känns det inte så svårt att komma ut och träna, även om jag inte vet vad jag tränar för då tävlingar är framflyttade eller inställda på obestämdtid. 

Jag började med att skejta i knappt två timmar och 29 kilometer med Carina på skidstadion. Det var någon minusgrad med blåsigt, men förhållandena var jättebra. Det blev även tio impulser på mellan 10-15 sekunder under passets gång. Carina är ju snabb och blev en gång i tiden utkastad från det Österrikiska sprintlaget för hon var bra, konstigt förbund som fortfarande har problem med bloddopning. Själv så handla det om att åka på första halvan och sen bibehålla fart och kontroll när vi kör kortare impulser. 

På eftermiddagen så var jag och sambon ute på Svartsjöarna och åkte en sväng, trevligt med fikastopp längs vägen. På vägen hem så sprang jag från Slandom där cykelvägen börjar och sen i princip cykelväg hela vägen hem till Östersund, flack och blåsig runda. Turen startade i Slandom och sträckan mätte 10,5 kilometer och tog 45:20 minuter, det ger 4:19 min/km i snittempo och jag höll A1 men något högre puls än vanligt då snittpulsen blev 142 (73 %). 50 fallmeter och 76 höjdmeter blev det trots det kändes flackt men besteg två broar så det blir några höjdmeterar.

Fika i solen.
Data från Strava från löppasset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *