Lite leveranser + Solheim Cup

Nya efterlängtande hjul.

Har den senaste tiden fått lite leveranser skickade till mig. Börjar med nya bakhjul som jag välbehövligt behövde, de slits mycket när man snurra runt på en rullskidbana. Hjulen är givetvis beställda på Huselius Skidsport, blir bäst så. Inte ofta jag inhandla klädesplagg till mig själv men en t-shirt med ett bra budskap på har man skaffat men även en MFF- halsduk. Har slarvat bort min gamla halsduk och eftersom di himmelsblå kommer på besök till stan om fem veckor så behöver man ju ha en sådan vacker halsduk. Finns nästan en chans att de ro hem allsvenska till dess som det ser ut nu. Hur som helst så kommer det alltid vara himmelsblått nu, åtminstone i lägenheten.

Har tränat lite också idag, två timmar totalt. En lagom dos. Började med att på morgonen köra styrka och spänst med Zebastian. Kändes ganska dåligt idag faktiskt. Råkade sträcka ut ena benet (översträckning) när jag körde enbenspress vilket inte är bra men det känns trots allt ganska hyggligt nu. Dagens andra pass kändes klart bättre. Jag gav mig ut på eftermiddagen i lätt regnfall och joggade bort till Gustavbergsbacken. Där körde jag sex vänder. Detta pass är något som jag skulle göra regelbundet, senast jag körde detta pass var det fortfarande snö andra halvan av backen, så det säger lite om att jag inte riktigt ha kört detta pass som jag borde och som planerat. Men idag så var det varken snö eller fet kropp som tog sig upp. Tyckte det blev ett riktigt bra pass.

Hade väldig låg puls i första intervallen, brukar kunna bli så för mig. Var ungefär likadant när jag sprang 5000 meter bana för tre dagar sedan. Har förövrigt nästan inte fått någon träningsvärk alls från det loppet. Skönt det, har bara fått lite träningsvärk i framsida lår. Bra driv hade jag under samtliga intervaller och klart snabbare än vad jag har haft förut. Samtliga intervaller hade jag jämna tider och samtliga gick jag vanlig skidgång även om det faktiskt var ganska flackt på något ställe. Har fått order om att köra skidgång hela vägen och hela vägen är från botten av backen till toppen vid vindskyddet. Fin backe den där, 93 höjdmeter och 370 meter lång är den.

Dagens intervaller:

  1. Tid: 3:25 min – Snittpuls: 160 (83 %) – Maxpuls: 170 (88 %)
  2. Tid: 3:27 min – Snittpuls: 166 (86 %) – Maxpuls: 175 (90 %)
  3. Tid: 3:25 min – Snittpuls: 169 (87 %) – Maxpuls: 179 (93 %)
  4. Tid: 3:25 min – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 178 (92 %)
  5. Tid: 3:27 min – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 179 (93 %)
  6. Tid: 3:27 min – Snittpuls: 171 (88 %) – Maxpuls: 180 (94 %)

Senast i slutet av maj hade jag över strax över 3:40 minuter per intervall så en klar förbättring med ungefär 15 sekunder. Förvisso inte så förvånande egentligen. Bra pass och det hela var över på en dryg timme och då hann man med 729 styva höjdmeter. Kan rekommendera dagens pass som jag genomförde idag om man inte har så mycket tid att träna. Två effektiva bra pass.

Har annars varit en lugn dag och idag har anrika och spännande golftävlingen Solheim Cup börjat, en match mellan Europa och USA. Har haft möjligheten att se denna tävling live vid inte mindre än två tillfällen, en tävling som bara går vartannat år och då varannan gång på respektive kontinent/land. De två gångerna jag såg tävlingen var i Barsebäck 2003 och i Halmstad 2007, på den tiden Sverige var den klart dominanta och ledande landet i golf i Europa. Runt halva laget var ju svenskor. I år är det två svenskor som är med, Anna Nordqvist och Madelene Sagström. Har tävlat i samma tävling någon enstaka gång men jag gick och bodde på samma skola/internat som Madelene. Ska bli kul att följa tävlingen och se hur det går. Det jag vet är att jag aldrig kommer att delta i den tävlingen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *