Korta intervaller på löpband

Watt i flaskan förstås! 

Kort och hårt var det idag på dagens träningspass som var löpband. Jag började med uppvärmning med fem minuter på 12 km/h och sen fem minuter på 13 km/h, ungefär 120 resp. 130 i snittpuls, vackert så. Sen började jag för ovanlighetens skull (men kanske nödvändigt ont?) med en intervall på sex minuter med hastighet 18,5 km/h (3:14 min/km tempo), 160 (83 %) i snittpuls. Med det tempot hade jag hängt med första två kilometerna på 5000 meters loppet i U23- EM för en vecka sedan men trots jag hade lutning på 1 % så kändes det lite väl lätt eller är det jag som börjar bli bra. Tanken från början var att springa fyra minuter men det kändes så lätt och bra så det blev sex minuter. Sen fortsatte jag med korta intervaller som var följande:

  • 4×2 min @11,5-12,5 km/h, lutning på 15 %
  • 4×2 min @14,5-15 km/h, lutning på 10 %

Första intervallen på 15 % hade jag hastighet 11,5 km/h, andra 12 km/h och de två sista på 12,5 km/h. När jag körde på lutning 10 %, så körde jag första två på 14,5 km/h och sista två på 15 km/h. Jag var lite beskymrad och osäker hur snabb jag är på korta intervaller som idag och var därför lite försiktigt att inte gå på för hårt som jag gjort några gånger förut och bränt mig i början av intervallpass på band. Idag var alldeles lagom och höll bra rakt igenom men valde att inte spurta och öka på slutet utan nöjde mig att hålla jämn fart rakt igenom. Bra genomförande och nöjd över passet och det var en bra känsla idag, vilket var skoj. 

Mycket svett som vanligt, dricker ungefär en lite i samband med passet, sportdryck under och ytterligare någon extra liter mer än vanligt efter passet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *