Fin dag i Skåne

Bild från sist jag åkte på tävlingshjul, även då i Skåne och på samma hjul och rent av samma utstyrsel då som idag, dock inte emd sällskap av Therese utan sjäklv idag. Rundan precis som då var Övraby – Bollerup – Tosterup – Gärarp – Bollerup – Överaby. Bilden är tagen i Tosterup, där de bl.a. har spelat in Sveriges mästerkock.

Sent igår kom jag till Skåne och syftet med denna vistelser här denna gången är att fira min mor som fyller 60 år idag. Dagen har varit bra på många sätt, vädret varit kanon hela dagen och hunnit göra en massa saker. Började med morgonjogg i Fyledalen, det var hundarna, Johan, Malin och jag som sprang. Det blev 126 (65 %) i snittpuls, 115 höjdmeter på skogsvägar i 12,25 kilometer på 1:03 timmar. Bra start det och fint med frukost efteråt. 

Efter frukost så åkte jag och min far iväg och fixade staket för att flytta kvigor till nytt grönbete, fick använda lie för ta bort sly, nostalgiakt det. Sen överraskades modern med att åka i väg och köra go- cart med hela familjen, inte ofta vi är samlade tillsammans. Hade det tajt med brorsan om bästa tid men idag var jag 20 hundradelar från hans bästa varv kontra mitt men det ryktas om intervaller imorgon så få väl försöka få revansch där. Sen blev det tårta, mycket tårta innan det blev körsbärsplockande.

Efter blockat körsbär så drog jag ut på ett 27,5 kilometer långt rullskidpass där jag åkte skejt och på tävlingsrull så det gick undan (25.2 km/h i snitt), höll jämn fart men la in 15 impulser på cirka 20 sekunder och fick upp pulsen bra och därför en anledning varför snittpulsen landade på 139 (72 %). Mötte även min bror på cykel men annars ganska lugnt med trafiken denna gång men grymt att kunna åka i barüber, det är livet det. Är likblek så behöver få lite solbränna på mig innan hösten. 182 höjdmeter och var ute i 1:05 timmar på varierade kvalité på vägarna, är grymt skoj med vinden i ryggen och med bra asfalt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *