Juldagsintervaller


Bara tomteluvan som saknas! 

Drog till skidstadion för att köra snabbt på skejtskidorna denna juldagsmorgonen. Tanken var åtminstone god, blev så trött som jag kunde förvänta mig men kanske inte gick så fort som man hoppades på. Men tränar man inte så kan man inte tro på underverk och sen var det kanske inte det snabbaste föret heller, men fina förhållanden i övrigt. Förövrigt en massa skidskyttar och det brasilianska parasportlandslaget så var det en hel del motionärer med idag, kul. 

Mitt upplägg efter uppvärmning var en kontrollerad tröskel, sen kortare och hårdare intervaller. Tröskeln var det start och mål på samma ställe. De kommande två därefter var start på stadion och mål på Björnberget så mestadels uppför. Sista intervallen eller intervallblocket på 5x 60/60 var i lättare terräng generellt för kunna hålla hög frekvens och fart. Siffrorna från intervallpasset såg ut såhär:

  • 10:15 min – 3,52 km – 166 (87%) snittpuls
  • 3:22 min – 1,00 km – 169 (88%) snittpuls
  • 4:33 min – 1,40 km – 169 (88%) snittpuls
  • 5×60/60 – 2,72 km – 164 (86%) snittpuls

Kunde komma upp i puls bra, även under de kortare intervallerna. Inte så värst hög snittpuls men det var helt klart kännbart. Tanken är att tävla om några dagar då det är Daniel Karlssons minne och få väl hoppas man få tillräckligt med fart i kroppen över de tio kilometerna skejt som ska genomlidas. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *