Jagat höjdmeter i hettan

Brandröken låg tät över sundet denna morgon.

Tog sovmorgon som jag brukar göra på tisdag, välbehövligt då jag planerade att genomföra två pass i hettan. Kom därför ut lite sent och det var väldig varmt men värst av allt var att det låg brandrök från de närliggande skogsbränderna som härjar här i länet. Tragiskt men sant.

Tanken var från början att springa/gå uppför Gustavbergsbacken tills jag nådde 2000 höjdmeter men hettan gjorde detta mer eller mindre omöjligt trots jag hade två flaskor med is i med mig i min Wilja Labs löparryggsäck. Bruka ta cirka fyra minuter upp men det tog inte många vänder innan jag började gå uppför hela backen men på dryga fem minuter, sen löpning ner. Snittlutningen är på 23,5 och det är inte så konstigt man behöver gå uppför men bruka kunna springa nästan hela vägen upp även om jag springer lugnt men idag var det alltså en plåga varje vända uppför och även pulsen var ganska hög vilket den bruka kunna vara när jag tränar när det är varmt, synnerhet löpning. Jag nöjde mig efter två timmar och faktum är att Strava räknade bort en hel del tid när jag gick uppför, vilket menas att det nog inte gick fort direkt. Brandröken försvann efter en stund och det började blåsa lite svalkande vindar när jag kutade utför men var ganska matt och yr på slutet samt att vattnet tog slut med. 1364 höjdmeter och 15 vändor uppför hann jag med och snittpulsen landade på 136 (70 %).

På eftermiddagen så körde jag en kuperad runda på rullskidbanan, har man nu betalt för att åka där så är det väl bra att man utnyttja att åka där, tredje passet där under de senaste tre veckorna. 684 höjdmeter hann jag med de 1:31 timmar jag var ute i den 31 gradiga hettan på mina 4:or. Jag hade normal puls och det kändes bra rakt igenom. Totalt tränade jag 3,5 timmar och under hela dagen har jag druckit mellan 11-12 liter vätska och det är snarare i underkant av vad jag borde druckit idag, har svettas nåt otroligt mycket idag. Underskatta aldrig vätskeintag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *