Intervaller i Hammarbybacken

Hemkommen igen efter en rolig och givande valkonvent med Centerpartiet i Stockholm. Många viktiga frågor togs upp men en som jag själv är väldig orolig över är spontanidrottande i Sverige och att vi rör sig för lite gemeneman, vilket är och blir bara värre ur ett folkhälsoproblem. Förritiden någon generation eller två generationer tillbaka var det en självklarhet att cykla flera mil för att man skulle ut och dansa för att nämna ett exempel, det har man hört att både farmor och farfar gjort. Denna helg var det en man som tyckte jag var konstigt att jag tog trappen från nionde våningen istället för hissen, verka vara helt andra krav på oss i ungdomen idag. Bara för man själv är 27 år så är det en självklarhet att kunna använda trappan istället för hissen om det nu t.o.m. kan gå fortare så, äldre som har svårare att gå kan och bör ta hissen, inte vi yngre.  Annars är det en spontant och bra alternativ att ta trapporna istället för hissen, hur lata få- och vi ens bli?

Hiss fanns det definitivt inte när jag igår sprang intervaller uppför Hammarbybacken, det var varmt och jag hade stora problem att genomföra mina intervaller som endast var korta och fyra till antalet. Även om första kändes bra så var det en jobbig historia och jag hade väldig svårt att få ner pulsen efter intervallerna, det går faktisk bra att träna vanlig lugn distans men när jag ska ta så går det förnärvarande inget vidare i värmen. Tanken var att klå någon/några Stravarekord men var i följande ordning, en, fyra, två och hela 16 sekunder efter rekorden på de fyra jag sprang. Efter varje intervall kändes det bara sämre och sämre och trots jag drack cirka två deciliter till den sista intervallen så var munnen torrare än en öken, det dammade bra i käften vill jag lova. Även det kändes dåligt så tror jag det ge nytta ändå och hoppas och det ska bli mildare väder framöver så det ser jag faktiskt fram emot för just nu mår jag mest dåligt efter varje intervallpass medan distanspassen bara gör att jag mår bättre oavsett hur bedrövligt det känns innan.

Siffror från intervallerna:

  1. Tid: 1:54 min – Distans: 0,48 km – Snittpuls: 166 (87 %) – Höjdmeter: 43 m
  2. Tid: 2:05 min – Distans: 0,26 km – Snittpuls: 166 (87 %) – Höjdmeter: 75 m
  3. Tid: 2:19 min – Distans: 0,29 km – Snittpuls: 168 (88 %) – Höjdmeter: 75 m
  4. Tid: 2:41 min – Distans: 0,43 km – Snittpuls: 169 (88 %) – Höjdmeter: 75 m

Idag klämde jag in ett styrkepass på det lilla och ganska dåliga utbudet till gym på hotellet där jag hade en förhoppning att träna ben som jag inte gjort sen april (!) månad men fanns inget bra så det blev överkroppsstyrka även detta styrkepass. Har fortsatt inte fixat något gym så tänkte det var lika bra att köra ett styrkepass och det kändes helt okej tyckte jag. Bra start på dagen och kroppen var hyfsad pigg och få väl tacka det för att jag gick och la mig tidigt kvällen innan trots festligheterna.

Imorgon ska jag till vackra Offerdalsbydgen på husdjursdagen i Alsen och det kan även bli något fint träningspass där, det ser jag fram emot.

Måste bara nämna att AIK åkte ur Europa- spelet i ena arenan (tele2)på bilden tidigare i veckan

Efter morgonens gym

Annie Lööf!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *