Husdjursdag, Hasse, intervaller med mera

Fjällko!

Hasse!

Var denna söndag nästan till enda, lyckades få till en sovmorgon och sov till kl:8, vet inte riktigt när det hände sist, skönt i alla fall. Åkte till Alsen och var där med Centerpartiet då det var husdjursdagen där. Skåningen och artisten Hasse Andersson var där spelade, såg honom en gång på lantbruksmässan i Elmia (Jönköping) tidigt 00- tal där jag var tillsammans med min far. Nu var inte husdjursdagen lika stort som Elmia men det fanns både kor, hästar och getter bl.a. Jag är ju uppvuxen med djur så det var kul att få klappa lite djur. Jag har fått berättat för mig att när jag var liten så fick jag ha cykelhjälm på mig när jag gick bl.a. korna för att inte få deras svansar i ansiktet på mig, idag få man inte ens åka i väg och släcka bränder om man har fel kollektivavtal, sjukt det där och det var kanske bättre förr trots allt, i alla fall ibland.

Träning har man lyckas fått överstökat denna dag med och idag genomfördes det i mer humana temperaturen på 13 grader, halvklart och lite vind, skönt det då man ska springa intervaller. Dagens intervaller genomfördes på banan på Hofvallen i Östersund, som alltid med andra ord. Hade ingen riktigt plan som jag ofta inte ha nuförtiden men bestämde mig tillslut att springa 2000 meter tröskel, sen 1200 – 800 – 400- 200×2, det gick snabbare och snabbare vilket var tur. Dagens känsla innan var bedrövlig men intervallerna genomfördes bra och var nog i parentes av det bästa jag gjort på bana förut, så veckans tidigare hårda pass uppför Åreskutan och Hammarbybacken berodde nog på värmen trots allt och inget annat för dagens banpass hade jag kunnat genomföra lika snabbt och bra om jag körde om samma stegintervaller en gång till men det hade varit dumt då skaderisken är för stor. Fyra till sex kilometer känns ganska lagom att köra banintervaller på, helst inte längre om intensiteten är hård.

Siffror från Hofvallen:

  1. Tid: 6:59 min – Distans: 2000 m – Snittpuls: 162 (84 %) – Maxpuls: 171 (89 %)
  2. Tid: 3:57 min – Distans: 1200 m – Snittpuls: 165 (86 %) – Maxpuls: 175 (91 %)
  3. Tid: 2:31 min – Distans: 800 m – Snittpuls: 166 (87 %) – Maxpuls: 178 (92 %)
  4. Tid: 69 sek – Distans: 400 m – Snittpuls: 163 (85 %) – Maxpuls: 178 (92 %)
  5. Tid: 32 sek – Distans: 200 m – Snittpuls: 149 (77 %) – Maxpuls: 170 (88 %)
  6. Tid: 31 sek – Distans: 200 m – Snittpuls: 153 (79 %) – Maxpuls: 171 (89 %)

Fin tjur.

Jerseyko, ni som gick landskapsingenjörsprogramet, ni vet!

En ren ren?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *