Ingen träning idag

Vaknade skrämmande tidigt idag och märkte att jag hade ont i halsen. Satte på det första avsnittet av Mästarnas Mästare på SVTplay. Fick både inspiration och kände mig genast friskförklarad. Det händer ett par gånger per år att jag få halsont på natten/morgonen som snabbt försvinner under dagen. Jag vet inte om det bara är jag som upplever detta fenomen som jag kallar för microförkylningar. Åkte till jobbet men märkte snabbt att det blev värre i halsen igen och insåg att jag likaväl kunde hoppa över att packa träningsväskan. Dagens plan var att åka rullskidor på kvällen och vila på förmiddagen. När man har halsont ska man inte träna, men är man bara snuvig så brukar det går bra. Gäller att lyssna och förstår kroppen. Nu är jag lyckligtvis sällan sjuk men de senaste dagarna har minst sagt varit påfrestande på kroppen. Dåligt med sömn de senaste dagarna, med dålig sömn menar jag åtta timmar och mindre. Det har också inneburit långa resa oregelbundna måltider samt kört Vasaloppet. Jag har faktiskt blivit sjuk veckan efter Vasaloppet 4/6 gånger så det är inget konstigt att bli sjuk för min del. Tyvärr blir jag väldigt grinig av en förkylning så det är bäst för allmänheten att jag bli frisk illa kvickt.

Än hur länge jag blir borta från träning så blir det inget farande iväg och leta snö denna helgen. Skönt på ett sätt, kanske kan träffa någon kompis om jag har kvar några då jag har levt i min skidåkare- egobubbla hela vintern.

Alla skidälskare har nog inte missat att Vasaloppet idag har lanserat en ny tävling till nästa år. Nattvasan som ska gå på fredagen innan Vasaloppet. Det ska vara ett lopp som går när det är mörkt (fredag kväll) mellan Sälen och Mora. Det kommer gå i fristil och körs i par. Jag är faktiskt riktigt sugen på att åka loppet, hoppas någon med är sugen på att sära på benen mellan Sälen och Mora tillsammans med mig. Dock tycker jag nyheten knappast är en unik världsnyhet som skulle vara med i Gomorron på SVT.

Det är viktigt med underhåll av rullskidorna så här års, speciellt i söder........närmare bestämt Skåne. Jag har inte underhållt mina under hela vinter, det är illa. Tur att jag har möjlighet att träna på att byta på jobbet, lär komma in en del som har kärva hjul framöver skulle jag tro. Jag är beredd.

Det är viktigt med underhåll av rullskidorna så här års, speciellt i söder……..närmare bestämt i Skåne. Jag har inte underhållt mina under hela vinter, det är illa. Tur att jag har möjlighet att träna på att byta på jobbet, lär komma in en del som har kärva hjul framöver skulle jag tro. Jag är beredd.Brukar annars vara duktig på att hålla rullskidorna i god skick under hösten men under vinterns känns det fel att åka rullskidor och därför struntar jag i underhållet.

2 tankar kring ”Ingen träning idag

 1. JW

  Hej Johannes. Skulle du kunna skriva en kort guide gällande rengöring av rullskidor – tillvägagångssätt och verktyg/tillbehör. Inte fel om du inkluderar hur man får till lite snabbare rull också. Behövs för en som endast spolar av rullskidorna emellanåt och tänkt köra några tävlingar till sommaren

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Hej, Visst kan jag göra det, kommer dock att vänta med en mer och större förklaring efter mina sista lopp på längdskidor är avklarade. HAr fått en den funderingar angående rullskidor, kommer skriva lite om det hela i början av April, då rullskidsäsongen drar igång mer på allvar, både för mig och för andra. Inte lika aktuellt just nu men bra och intressant och inte minst viktigt fråga annars.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *