Höjdmeterskampen med TNT


Dagens aktivitet var ett pass med Team Nordic Trail där jag var ledare men samtidigt var det höjdmeterskampen som innebär att man samlar så många höjdmeter som möjligt på 15 minuter. Jag hann 320 höjdmeter på dessa 15 minuterna, inte helt fy skam. För två år sedan så var jag med och sprang samma koncept, då Ladängen och den gången samlade jag ihop 300 höjdmeter. Jag var knappast dålig på den tiden heller med det där att springa uppför. Idag sprang vi Gustavbergsbacken, skulle tro dessa två backar är ungefär lika lätt att samla på höjdmeter. Själv så hann jag springa Gustavbergsbacken tre hela gånger och sen drygt en tredjedel till. Första gången så var jag endast två sekunder från PB, bra det då jag inte kände att jag knappast maxade. De övriga två gick ändå klart långsammare men det handlade mer om att det var riktigt jobbigt att springa nerför, och sen vända och springa uppför igen. Jämförelsen blir då lite väl skev. Siffror från dessa 15 minuter:

  • Distans: 2,30 km
  • Snittpuls: 179 (93 %)
  • Maxpuls: 192 (98 %)

Kunde driva hög puls idag, det handlar mycket om att jag har tränat väldigt lite senaste tiden och även väldigt lite hård träning. Hade kunnat pressat mig en aning till men man ska ju ha koll på klocka och peppa alla andra då jag trots allt var ledare för gänget. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *