Halvdag i Åre

Hit men inte längre kom jag.

Blev inte bara en halvdag i Åre utan även halvvägs upp till Åreskutan. Men dagen började med tidig uppstigning och jobb, sen vidare till Åre och jag hann springa (gå) upp hela vägen till Hummeln innan halvsegna (troligtvis bakfulla) midsommarfirande Stockholmare tog liften upp och skulle köra Downhill. Jag har sagt det förut, vore coolare om de cyklade uppför med innan de cyklar nerför.

Jag började springa uppför Peak Performance Vertical K banan och sprang men dock oerhört sakta uppför hela slalombacken, det gjorde jag inte ens förra året då jag sprang upp på 45:20 minuter och blev 4:a i loppet. Gick och klättrade sedan resten innan jag kom upp på 24:55 minuter enligt Strava, var ganska pigga ben idag och hade lätt att komma upp i puls men låg aldrig över två i laktat. Valde att inte springa vidare till toppen denna dag då det blåste och var väldig kallt idag, av säkerhetsskäl. Jag sprang vidare neråt och fortsatte sedan springa runt Totthummeln och sedan vidare på Trollstig och sen tillbaka till Åre. Var ute i 1:35 timmar, 12,7 kilometer i distans, plockade 980 höjdmeter, hade 133 (69 %) i snittpuls.

Resterande av dagen tillbringade jag med familjen Foussianis från Ystad, trevligt med sällskap, först i Åre och sen i Östersund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *