Hällberget på 15:14 min

Träffade Mattias Bångman som stod och sålde godsaker, vi sprang 2017 en gång test uppför backen.

Blev en liten kvälltur till vackra Offerdalsbygden idag tillsammans med Therese. Anledningen var att det var ett evenemang Gå äta Cafe, där man köpte med sig ficka längs vägen och tog med det upp på toppen av Hällberget. Jag passade även på att springa sträckan på 2,9 kilometer och 280 höjdmeter. Jag har sprungit en gång på träning (15:46 min) och en gång när det har varit tävling (Hällrace 2018 på 15:05 min) och tanken var att försöka klara sub 15 men så blev det inte. 

Efter lite uppvärmning så drog jag igång, öppnade ganska hårt så fick redan efter en dryg minut försöka vara lite mer återhållsam. Kom in i löpningen bra och fick fin rytm. Passerade första kilometern på 4:53 minuter, ungefär enligt plan. Passerade 1,5 kilometer på 7:21 minuter men började tappa det mentalt lite där, var lite för självsäker att klara sub 15 och var för feg på de mer tekniska partierna och ville inte halka. Hade efter två kilometer 10:05 minuter, fortsatt okej men sista kilometern (900 m) så var det inte riktigt bra. Jag började även passera en del fika sugna vandrare och tappade lite rytm och några enstaka sekunder. Kom upp ganska besviken på 15:14 minuter, nio sekunder från PB från Hällrace 2018, då jag förövrigt slutade 3:a.

Dagens förutsättningar var inte de bästa, ganska blött och de tidigare gångerna jag sprungit så har det varit torrare. Det är en anledning som gjorde det svårt att prestera bättre, en annan var att det inte var tävling mot andra, en tredje att det blev lite orytmiskt när man passerade förbi andra. Men springer man på 15:14 minuter så är man inte dålig, så det finns en fin form där trots allt. Däremot så har jag fått lite värk i ena vristen, hoppas på träningsvärk. Kände lite efter gårdagens SkiErg- pass, funkade bra att springa igår och även idag när man kommer igång och bli varm i musklerna. Det kan också vara någon nerv som är i kläm eller någon slemsäck, få smörja in och hoppas man kan träna bort det. Var även något jag kände på dagens klassiska pass på 4:or på förmiddagen, där man var ute i 33,5 kilometer och drygt två timmar. 

Bra pass ikväll och ändå helt okej genomförande. Jag hade 173 (89 %) i snittpuls och hade väl hoppas på lite högre. 

Therese fångade mig också på bild på väg ner.
Vackert på toppen, här ät vi medhavda middag och gofikan vi köpte. Kul att gynna det lokala och grymt evenemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *