3×10 min tröskel på SkiErg + kvällslöp

Klämde in två pass med träning idag, fint det på en fredag. Efter morgonjobbet så sov jag faktiskt en timme, innan jag drog till gymmet. Väl där så körde jag 3×10 minuter SkiErg, det var lika jobbigt som vanligt trots tröskelintensitet, värst är ändå det mentala. Efter numera sedvanlig uppvärmning på fem minuter i 2 min/500m tempo så drog svettfesten igång. Jag hade tre minuter vila emellan och körde som vanligt på motstånd sex, tycker det är lagom. Idag hade jag lätt att få upp pulsen, men det kändes inte så jobbigt till en början i alla fall som den skvallrade om. Sista intervallen drog jag på lite väl i början som fick en att gå över på + moms på den tröskelintervallen. Men jag skulle ju bara klara sub 1:50, vilket jag gjorde (se bild). Jag hade snittpuls på 161 (83 %) – 167 (87 %) – 174 (90 %). 

Under den sena eftermiddagen och den tidiga kvällen så löpte jag en sväng i terräng med Konrad Myhr. Kärt återseende och trevligt med sällskap, tiden bara rusade förbi. Jag fick ihop 1:45 timmar och 17,65 kilometer.

Det regnade stundtals under löpturen, men sånt bekymra inte oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *