Gym + 15 km löpning

Sprang som vanligt i min löparryggsäck från Wilja Labs The eXplorer.

Spenderade denna fredag eftermiddag med att först köra ett gympass med Therese och efter det en liten löprunda på drygt 15 kilometer. Gympasset kändes helt okej trots lite styrka senaste två månaderna, orkade inte riktigt alla övningar sista setet men i övrigt bra men vissa övningar lite lättare än förut, men det hade kunnat vara värre. Vi/jag körde dessa övningar:

  • Tricepsdrag i maskin, 3×8 med 35 kg
  • Enarmsrodd med hantlar, 3×8 med 24 kg
  • Bicepscurl i maskin, 3×8 med 21,5 kg
  • Bänkpress, 3×8 med 55 kg (klarade 6 sista setet)
  • Axelpress med hantlar, 3×8 med 16 kg per arm

Blev inga benövningar idag men vi körde även mage i cirka 20 minuter innan vi gick hem. Väl hemma så stack jag ut direkt, jag mötte upp med Konrad Myhr och vi sprang en runda till Spikbodarna + 2,5:an där och sen tillbaka till stan igen. Jag har faktiskt aldrig sprungit i Spikbodarna förut, bara åkt skidor men det var fint att springa där som var gräs/stig men inte så värst kuperat direkt. Jag var lite låg på energi men ganska pigga ben ändå och med trevligt sällskap så gick tiden fort. Skulle räkna med att hälften gick på hårt underlag som asfalt och grus, medan resten gick på gräs/stig. Jag hade låg snittpuls, 116 (60 %) men tempot var relativt högt, 5:15 min/km under de 80 minuterna man sprang, dessutom blev det 195 höjdmeter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *