Stakintervaller + A1 löp

Sprang både Blåvita och Röda idag.

Körde på 2:or idag på förmiddagen då det nalkades intervaller, av diverse olika anledningar så blev det passet inte riktigt som jag hoppades på. Började med upptäckten att de stängt av nedre delen av rullskidbanan, ner mot Snöhögen där jag hade tänkt köra en del av intervallerna. Bestämde mig snabbt att bara staka på varje intervall. Sen hade det klipps gräset runt omkring rullskidbanan, bra det men det hade varit angeläget om de hade tagit bort det samtidigt som det klipptes. Blött gräs är ingen vacker kombination men tur att man inte körde skejt, i synnerhet om man kört tävlingshjul som faktiskt var planen från början men slopade det snabbt då det regnat hela natten. Sen fick jag också köra slalom ibland mellan skidgymnasieeleverna som gjorde det lite orytmiskt att åka. Men det som gjorde mig mest less var väl att jag var riktigt dålig idag, visst nio grader och blöt bana är ingen snabb kombination men hade hoppas på att jag orkade trycka på mer än vad jag gjorde, speciellt uppför där det inte gick alltför snabbt. 

Jag fick som sagt tänka om när jag körde dagens intervaller, först blev det 2x 3:an (2,92 km och 36 höjdmeter), sen 2x 1,7:an (1,64 km och 18 höjdmeter) och avslutningsvis från Torget till Björnberget (0,4 km och 9 höjdmeter, inga fallmeter), även där två vändor. Jag hade dessa tider och puls på dagens intervaller:

  1. Tid: 7:17 min – Snittpuls: 155 (80 %) 
  2. Tid: 7:09 min – Snittpuls: 162 (84 %)
  3. Tid: 4:11 min – Snittpuls: 164 (85 %)
  4. Tid: 4:06 min – Snittpuls: 166 (86 %)
  5. Tid: 1:15 min – Snittpuls: 159 (82 %)
  6. Tid: 1:14 min – Snittpuls 163 (84 %)

Jag åkte lika fort eller något lite fortare än när jag åkte på 3:or, visserligen en varm och solig sommardag med en torr rullskidbana men ändå, fast man ska inte dra för stora växlar men det kändes inget vidare idag, speciellt inte uppförsstakningen. Jag lyckades skrämma upp pulsen till 177 (91 %) som mest och hade allmänt låg puls men också energin var lite låg idag. Jag har haft bättre och roligare pass men det regnade trots allt inte och det får man vara nöjd över. 

På eftermiddagen gav jag mig ut på ett lugnt A1 pass, jag sprang den röda 10:an och sen den blåvita 5:an, det blev inte helt oväntat lite drygt 15 kilometer på en och en halv timme. 128 (66 %) i snittpuls och fina 449 höjdmeter. Det var lerigt och halt på rötterna efter nattens regn så man blev skitigt som bara den om benen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *