Golf och SkiErg- intervaller

En härlig fredag idag där jag körde SkiErg- intervaller på förmiddagen och spelade golf på eftermiddagen. Inget man blir rik av men skönt att göra sina intressen en dag. SkiErg- intervallerna var bland det värsta jag har varit med om. Jag körde 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 intervaller med en minuts vila mellan varje intervall, 55 minuter intervalltid med kort vila. Sånt tär på en. Har kört detta upplägg en gång förut, då på motstånd sex som också jag normalt kör på. Men idag började jag med motstånd ett och sen en tyngre på varje intervall, så jag avslutade med motstånd tio på sista intervallen. Märkte redan på första intervallen att detta blir galet jobbigt att gå ner 1 sekund per 500 meter tempo. Jag hade tidigt hög puls, redan på andra intervallen så låg jag över 90 % av max. Första gick på 1:54,9 min/500m, sen gick det enligt plan första fem även om jag tidig blev krokig. Sen var det tack och hej, det var inte förrän sista två jag ens tog mig under 1:50 min/500m tempo, och då var de bara en och två minuter långa intervaller. 

  • 10 min – 162 (84 %) snittpuls
  • 9 min – 170 (88 %) snittpuls
  • 8 min – 176 (91 %) snittpuls
  • 7 min – 178 (92 %) snittpuls
  • 6 min – 180 (93 %) snittpuls
  • 5 min – 178 (92 %) snittpuls
  • 4 min – 176 (91 %) snittpuls
  • 3 min – 176 (91 %) snittpuls
  • 2 min – 175 (90 %) snittpuls
  • 1 min – 167 (87 %) snittpuls

Som man ser så var pulsen bra mycket högre än tidigare, men det gillas ändå. Inte konstigt man inte orkade sista halvan av intervallerna, men samtidigt glad att jag genomförde och inte kastade in handduken när det började gå riktigt dåligt. 

På eftermiddagen var jag ute på min första riktiga golfrunda för i år, och faktiskt min första 18- hålsrunda på fyra år. Spelade match mot Hasse första nio hålen, resultatet där är under sekratess men spelet var mer eller mindre bogeygolf för undertecknat. Sista nio var stundtals bra, + tre efter avslutat med tre raka bogyes. 

Ironiskt nog kom enda birdie när jag tog denna bilden av självutlösaren på hål 13. Bra revansch efter treputtat på hål 12 för eagle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *