Upplev midnattssolen under skidåkningen – träna rätt

Att åka skidor är något som vi i Sverige har gjort länge. Det är även något vi är väldigt bra på när det kommer till världscuper och liknande, med stjärnor som Ingmar Stenmark, Pernilla Wiberg, Gunde Svan och Sixten Jernberg. Inom den svenska skidsporten finns det många guld, silver och bronsmedaljer att både se tillbaka på och se fram emot, men också vår egen kultur när det kommer till vintersport.

Källa: Unsplash

Njut av midnattssolen i Sverige

Något som är väldigt speciellt med Sverige och länderna här i norr är att det är väldigt ljust på sommarhalvåret och väldigt mörkt på vinterhalvåret. I norraste Norrland kan man dock få njuta av midnattssolen. Det är nämligen så högt norrut att solen nästan hela tiden lyser på dessa delar. I Kiruna är nämligen detta något som händer lite då och då. En kombination av första natten med midnattssol och bra snö i backen gör att detta är något väldigt speciellt för de som bor norrut i Sverige. Det brukar vara god stämning i backarna och det blir som ett firande av midnattssolen. 

Digitaliseringen för skidåkningen framåt

I takt med den stora digitaliseringen av liftkort och hur många av backarna idag kommer att skötas ser man också en stor ökning, nästan rekord, i hur många som faktiskt kommer att vilja åka skidor under semestern. Digitaliseringen av nästan allt runtomkring den praktiska biten gör att det blir säkrare, enklare och bättre för alla resenärer och skidåkare. Du har ditt liftkort i en app som du enkelt kan använda när du åker istället för ett fysiskt kort. Det digitala är här för att stanna och många inom resebranschen börjar anamma detta. Tanken är även här att man ska göra det enklare för kunderna att kunna boka boenden och liknande. 

Följ de största stjärnorna inom vintersport

De svenska stjärnorna inom vintersporten ofta tagit medalj och varit med och slagits om de största världscuperna. Inför säsongen 200/2021 har bet365 Betting Tips och nyheter om både alpint och längskidåkning. Här hittar du bland annat oddset på Linn Svahn som ligger på 1.61 för damernas sprint, följt av Jonna Sundling på 5.50. Alltså är de två högst tippade åkarna svenskar. Vill du följa skidsporten och se de fina turerna och backarna är det de stora tävlingarna du ska följa.

Träna balanserat för skidsäsongen

Det kan även vara bra att försöka stöta bort alla de konstiga tips man får av alla och bara försöka köra sitt eget race på skidor. De allra flesta vet inte riktigt vad de pratar om när det kommer till träning inför en skidsäsong och slänger sig därför ofta med floskler. Att träna för skidåkning är och ska vara lite jobbigt. Men i slutändan blir det väldigt kul och som bonus får du ju vara ute i naturen.

Källa: Unsplash

Se fram emot skidsäsongen och vad den har att erbjuda. Glöm inte att det finns många fina och bra backar i Sverige och att man inte behöver åka utomlands för att åka skidor. Knäpp på dig dina pjäxor, träna och ha kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *