Fyra nya timmar in på skejtkontot

Här åkte jag idag.

Ytterligare ett fyratimmars pass skattefritt rakt in i träningskontot, vackert så. Under denna tid så hade jag sällskap i ungefär 2,5 timmar med Mattias Bångman och Nils Persson, den sistnämnde var bästa svensk i förra helgens Engadin skimaraton. Medan de andra två använder det klassiska spåret så gjorde jag mig bred på skejtbädden. Däremot var det besvärligt att skejta vid Spikbodarna av olika anledningar. Någon att kört skoter och gjorde det enormt orytmiskt att åka och jobbigt, låg under vissa delar ganska konstant med över 140 i puls trots tempot egentligen var detsamma hela tiden. Sen var mina träningsskidor som jag inte vallat en enda gång i vinter inte de snabbaste direkt, bryr mig egentligen inte men det blir tydligt ibland när man tränar med andra att det kan skilja i glidet. Under passets gång gick temperaturen från -7 till nollgradigt, men fastnade en del snö under mina skidor såg jag, var liksom snön sög sig fast under denna dag som gjorde det extra långsamt att åka möjligen. Efter vi skiljdes åt så fortsatte jag till Torråsen och där tyckte jag det gick lite lättare. Intog lite gel efter drygt tre timmar men hade jämn energi i stort sätt hela passet men en liten dipp efter 2,5 till 3 timmars åkning ungefär. Jag kom hursomhelst 58 kilometer på 4:12 timmar, noterade 750 höjdmeter och hade tillslut en snittpuls på 128 (66 %), förbrände även exakt 2000 kalorier enligt min klocka Suunto Ambit 2. 

På eftermiddagen blev det en tupplur innan jag och Therese gav oss ut på ett kvällmyspass klassiskt på nästan 50 minuter, vilket resulterade att man fick ihop fem timmars skidåkning totalt idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *