75,3 i testvärde

Bild från Vintersportscentrum när jag gjorde mitt andra test.

För en vecka sedan fick jag besked från Vintersportscentrum där jag har varit med på en studie. Bl.a. vid ett test som var tillika ett maxtest uppför diagonalande på rullband över 750 meter. Ett gäng olika elitskidåkare deltog och jag hade högst testvärde 75,3 ml/kg/min (5,4 l/min i syreupptag) men jag hade åkte med sämst teknik. Kortfattat så menas det att jag har fortsatt bra hjärt- och lungkapacitet men åker kasst rent teknisk, precis så kasst det kändes på bandet men till mitt försvar var att jag för nybörjare på det. Fick som högst närmare 14 i laktat och 188 (97 %) som högsta puls, detta vid båda testen faktiskt, så några slag från max så det hade gått att pressa ut lite mer men då tror jag det hade blivit högre testvärde och inte möjligt att jag kan nå 80 i testvärde någon gång om jag bli lite lättare i kroppen med. Vägde förövrigt in mig på 71,3 kg vid testerna. Detta var lite intressant data som jag kan ge men få ännu mer data så är det bara att höra av sig så ska jag dela med mig. Har sen tidigare från 2014 uppnått 76,5 i testvärde i löpning. 

Annars har jag inte gjort så värst mycket för att höja mitt testvärde/syreupptag, blev en pulsande morgonjogg på 50 minuter innan frukost med ett snittpuls på 116 (60 %). På eftermiddagen blev det först Skidskytte- VM och ny medalj och sen lite skejt med sambon som invigde sina nya skejtpjäxor. Blev ytterligare 50 minuter med en snittpuls på 79 (40 %), så en lagom uppvärmning inför lite underhålls- kvällsstyrka sen när man kom hem. 

Min ”passgång teknik” är inte effektiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *