En mil med hund

Therese var klar med sin hund så tog denna bild på mig och Japp.

Lyckades få till en mil löpning med familjens yngsta hund Japp. Den hunden har de flesta bokstavskombinationer men löpning funkar fint genomföra utan större problem. Rundan vi genomförde gick till Tegenbruksbacken och sen tillbaka, en runda på en mil och som vi springer i princip varje gång jag är i Skåne. Kuperingen är svag och böljande första två och sista två kilometerna. Kilometer tre och fyra samt sju och åtta är ganska flacka medan de två mittersta kilometerna är allt annat än lätt kupering. Cirka fyra kilometer går på skogsväg likt elljussling- karaktär och resterande sex kilometer på grusväg. 90 fina höjdmeter har rundan.

Det var ingen pigg kropp som gav sig ut på en kvälltur, men miljön desto vackrare i Fyledalen och skön ljummen sommarkväll. Vi hade plockat blåbär samt rensat dem i princip hela dagen, så man hade även fått i sig många av dessa bär tillsammans med mjölk. Man kände sig som en mjölktank som skumpade runt i skogen. Första tre kilometerna kändes bedrövliga, sen kändes det bättre. Efter fyra kilometer så trodde jag inte att jag skulle klara sub 48 ens, passerade på 19 minuter och hade inte ens tagit Tegelbrucksbacken på närmare 60 höjdmeter.

Denna runda springer jag i hyfsad fart men med puls mellan 130-140, har sprungit på låga 44 minuter och idag blev det tillslut sub 47 precis. Sista tre kilometerna kändes riktigt bra och höll 15-20 sekunder snabbare per kilometer dessa tre än första tre, trots det är samma väg och kupering samt snittpuls var liknande. Egentligen är kroppen ganska pigg, med lite träning senaste dagarna och har kunnat driva puls bra samt sovit bra. Men resan har tagit lite på en, men idag kände jag att det gick att driva på pulsen bra. Snittpulsen landade tillslut på 135 (69 %). Japp var relativt pigg hela tiden men gjorde ett strategiskt toastopp mitt i Tegelbruksbacken, så både han och jag fick lite extra vila. Skön kort distansrunda. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *