En bättre dag i SM- veckan

Drog min lilla klunga i gårdagenslopp, tror det är med två varv kvar. Foto: Erik Wickström

Drog min lilla klunga i gårdagenslopp, tror det är med två varv kvar. Foto: Erik Wickström

Inget regn idag i Norrköping utan strålande sol. Dessutom var det lite roligare att snurra runt idag än igår, när man mest kände sig som Bambi på hal is.

Började med att värma upp med Håkan som jag skulle köra teamsprint med för IF Ski Team Skåne. Skoj att vi fick ihop ett lag. Annat var det för två år sedan i Borås, då vi hade mer eller mindre ett helt kompani och hela staben bodde i en hel by. Inte riktigt men nära på. Vi hann sedan åka två varv innan start. Jag startade först, det var bra det för då var jag tvungen att åka fortare än någonsin. Det är precis vad en slowstarter som jag behöver. Var ingen bra känsla i början men låg i rygg i motvinden efter 180 grader kurvan och ut på den långa raksträckan. Är ju en enorm fördel att ligga bakom andra, av bara farten var jag uppe som bäst 6-7 i loppet som också var final direkt. Var för få anmälda lag för att köra semifinal. Föll sen tillbaka något men hängde med första varet. Växlade elva av tolv lag när sedan Håkan tog över. Som väntat kunde inte Håkan hänga med hela vägen in till min andra sträcka av tre. Vi körde alltså 6×1750 meter totalt. Åkte mina två sista sträcker helt själv men försökte ligga på och blev trött. Är förstås skillnad att ligga i täten i bra ryggar än ligga själv, då du klyver vind helt själv. Vi slutade klart sist, något annat vore en riktig sensation. Mina tider blev tror jag 3:18 – 3:30 – 3:32 min varav första var något längre än de övriga. Maxhastigheten blev 45 km/h vilket är snabbt då det saknades backar.

Resultat

Inte nog med sprintstafett. Jag valde även att vara med i motionsloppet på samma bana som vi tidigare hade åkt på. Man skulle åka så många varv man kunde på gårdagens vinnartid som var 40:38 minuter. Som sällskap fick jag med Nybro killarna Fredrik Nilsson, Lasse Ericsson och Emil Folkesson. Ett bra gäng, så det var inte bara att sopa hem det hela utan strid.

Starten gick och det fanns typ ingen ork eller energi. Lasse tog inte helt oväntat tät, då han inte hade åkt något lopp under SM- veckan p.g.a sjukdom. Jag skärpte till mig och tog Lasses rygg de två dryga första varven. Bakom mig låg de andra två Nybrokillarna. Men efter drygt två varv tyckte jag synd om Lasse och gick om och skulle fortsätta hålla fart i loppet. Hade fram till dess legat kring tröskelpuls. Som sagt gick jag om och höll farten men samtidigt så dammade jag av grillen och börja hälla i lite brandvätska tillsammans med grillkolet och tände på. Ynglingen Fredrik fick ge sig efter ett tag men Emil verkade vägra ge sig trots han hängde på snöret vid flertalet gånger. Lasse hade sagt att han skulle orkar i 20 minuter och han höll vad han lovade. Grillen blev allt varmare och på den långa raksträckan ut på 6:e varvet så satte jag in en högre flamma efter 180 graders kurvan och fick en lucka som växte allt eftersom. Fortsatte sedan nöta på solo i hettan i mer eller mindre i A3+ sista fem varven. Höll på att grilla mig själv men åkte i ett jämt tempo när jag åkte själv. Lyckas hinna ut på 12:e varvet och fortsatte ligga på hela vägen in i mål med en tid som var bättre än igår med 20 sekunder. Visst idag var det torrt och fint men att åka själv eller först i nästan  tio varv är inte lätt när det blåser som det gjorde idag. Lägg då till en trött kropp förstås med tre tävlingar på ett dygn. Lyckades snitta över 30 km/h idag, helt okej då det tas smått otroliga 132 kurvor, helt sjukt.

Fakta om loppet:

  • Tid: 43:25 min
  • Distans: 20,7 km
  • Snittfart: 30,1 km/h
  • Snittpuls: 177 (92 %)
  • Maxpuls: 189 (97 %)
  • Höjdmeter: 43

Överlag är jag nöjd över helgens insatser. Tagit något ytterligare steg i min åkning men långt ifrån bra. Viktigt och bra var det att hänga med första varvet idag på sprintstafetten. Nästa rullskidtävling blir nog inte förrän Alliansloppet och avslutningen i Sverige cupen i slutet av augusti, om jag inte få åka i världscupen i Sollefteå om fyra veckor. Det hade varit skoj. Något som inte är lika skoj är att benen är slitna och ena insida lår värker. Fick en bristning på samma ställe för tre år sedan då jag bodde i Oslo. Nu är det förstås ingen bristning men en stötvåg i området hade varit väl till hands. Blir vila imorgon och få hoppas det släpper. Min hals däremot tror jag är något problem med mina halsmandlar, var ganska dåliga i morse men klart bättre nu.

Plåster på såren är att jag ligger vad jag tro på 6:e plats i Sverige cupen efter halva densamme är avklarad.

Bilder som Erik Wickström tog igår när han hade vägarna förbi i Norrköping.

Innan start.

Innan start. Kul att klubbmärket inte syns, för stor nummerväst och det var MArtin Eckervad som satte på bennummerlappen, jag var tydligen inte kapapel att sätta på det själv innan start.

T-bromsar

T-bromsar

Tittar om juniorerna var med.

Tittar om juniorerna var med.

113

Tittar man nog ser man hur hjulen har en konstigt vinkel, var ju inte lätt det där med svängar direkt.

Tittar man nog ser man hur hjulen har en konstigt vinkel, var ju inte lätt det där med svängar direkt.

118

3:e klungan

3:e klungan

Trött men glad efter målgång

Trött men glad efter målgång

26:an (jag) och 25:an (Viktor Axelsson

26:an (jag) och 25:an (Viktor Axelsson)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *