Dubbelpass och tenta

Torsdag och ännu en dag med dubbelpass, kul att få till lite mer träning igen, även om det just nu är en jobbig tid att träna nu när det nalkas vintersäsong och barmarksäsongen sjunger på sista versen. Mörkt är det med numera. Glad då att man ha möjlighet att träna på dagtid som jag har för närvarande och i princip till våren, sånt uppskattas. 

Jag hade en plan på att åka två timmar klassiskt, och jag åkte två timmar klassiskt, prick på sekunden. Kom 473 höjdmeter och 32,4 kilometer på mina 4:or, snittpuls på 125 (65 %). Var tungrullat idag, inte bara rullskidmotståndet utan de yttre förutsättningarna som våt och fuktigt asfalt. Åkte som vanligt till rullskidbanan och snurrade lite där och sen hem, fick även sällskap av Andreas Viker på slutet. Båda undrade vad man tränade till men samtidigt var vi överens om att träna satan framöver. Vi skidåkare är ju inte riktigt kloka. 

Kloka är knappast dem som träna på gym numera, man hinner ju inte torka rent utrustningen innan de sukta som gamar och ska börja träna. Inte konstigt smittökningen fortgår, var där trots allt mellan kl:15-16 men det var mycket folk ändå. Glad att ett företag som STC kan bedriva sin verksamhet men tycker det är konstigt att man förbjudit organiserad föreningsträning för vuxna i Skåne, där bl.a. min klubb Ski Team Skåne blir drabbad. Om det är något min klubb har kännetecknat är att man är duktigt på social distansering, speciellt på måndagsträningarna. Ni som förstår, förstår. Hursomhelst så körde jag lite enskilt på gymmet, körde två magövningar samt 3×16 dips och 3×50 tåhävningar. Sedan körde jag 3×8 för dessa fyra övningarna:

  • Sittande rodd i maskin @ 38,5 kg
  • Tricepsdrag i maskin @ 38,5 kg
  • Legcurl i maskin, @ 30 kg
  • Axelpress med skivstång @ 37,5 kg

Kändes ganska bra idag, börja få lite struktur även i styrketräningen och kommer inom snar framtid även börja köra hårdare styrka, gå från 8:or till 6:or till och börja med. 

Jag har även hunnit med att göra en tenta idag, läser ju nationalekonomi regional ekonomi och politik, sista veckan med den kursen som jag har läst på halvfart sen två månader tillbaka. Del ett av tentan gick rikligt dålig, del två klart bättre, lite som mitt SkiErg- pass igår. Få se om jag blir godkänd eller inte. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *