21 km stakning och löpbandsintervaller

Återigen en dag med dubbelpass, börja kännas att träningsmängden har ökats radikalt den senaste tiden, speciellt på eftermiddagens stakpass på över 21 kilometer. Räckte gott och väl att staka 1:18 timmar på mina 4:or. Det var planen att inte åka längre än så, tungt att köra på 4:or nu och någon torr vägbana hade man inte idag heller. Körde tills det blev skymning, sen blev det sämre sikt på rullskidbanan även om elljusen  gick igång. Det här kan har varit årets sista rullskidpass. 

På morgonen idag så körde jag 8×4 minuter långa intervaller på löpband. Detta på olika lutningar på löpbandet, ska springa test på löpband nästa vecka så behöver vänja mig en aning, även i snabbare fart på löpband. Kan tycka det är lite obehagligt att springa fort på löpband. Idag gick bra och såhär såg det ut:

  • 2×4 min @ 18,5 km/h – lutning 0,5 %
  • 2×4 min @ 16 km/h – lutning 5 %
  • 2×4 min @ 13,5 km/h – lutning 10 %
  • 2×4 min @10,8 km/h – lutning 15 %

Hade som plan att sänka med 2,5 km/h när jag ökade lutningen med 5 %, lyckades sånär som de två sista intervallerna, då jag körde på 15 % lutning. Var bra krispig när jag körde 13,5 km/h på lutning 10 %, så inte konstigt att det inte gick helt enligt plan. Började med 11 km/h på lutning 15 % men gick ner i hastighet för det blev för tufft. Inget PB idag men inte så värst långt ifrån så formen är väl ganska god trots allt. Tyvärr så har mitt pulsband slutat fungera igen, så få kolla igenom batteriet igen. Gäller bara att komma ihåg det med. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *