Vändning på stakmaskinen idag

Drog i den där maskinen idag och blev om än ännu tröttare än vanligt. Det är en garanti att köra SkiErg och få ”måilla” på köpet. Var jobbigt redan på uppvärmningen idag och förstod att jag nog inte skulle dra några drömtider. Det gjorde jag inte heller förrän på slutet då jag lyckades vända allt ihop, högst oväntat. 

Efter uppvärmning i fem minuter @ 2 min/500m tempo så var det dags för en fem minuter i tröskelintensitet. Höll där 1:49,8 min/500m tempo och hade 164 (84 %) i snittpuls. Som sagt lite krispigt redan där. Sedan körde jag tre block men skippade sista tröskeln då jag fick lite tidsbrist. Dessa tre block var följande:

 

  • 10x”70/20″ @ 1:47,6 min/500m – 170 (88 %) snittpuls
  • 10x”40/20″ @ 1:46,8 min/500m – 174 (90 %) snittpuls
  • 10x”30/30″ @ 1:41,5 min/500m – 172 (89 %) snittpuls

Körde på motstånd sex och hade tre minuter vila mellan blocken. Första blocket var stabilt men jobbigt. Andra blocket kroknade jag rejält innan halva det blocket och man ser också tydligt att jag höll nästan samma snittempo som på första blocket. Trodde aldrig att jag skulle återhämta mig till sista blocket, men det gjorde jag konstigt nog. Drog faktiskt min bästa 10x ”30/30”, tidigare rekord var @ 1:42,5 min/500. Höll dessutom jämt rakt igenom och se vad tio sekunder extra vila gjorde för min del idag. 

På kvällen var jag ledare för Team Nordic Trail, för min del blev det cirka en timmes löpning och det räckte för kroppen var bra trött efter morgonens intervallpass. Dock så hängde jag på lite och drog upp pulsen bra emellanåt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *