Blandade skejtintervaller

Tycker faktiskt våra tävlingsdräkter är riktigt snygga, synd bara att de väldig få gånger används på tävlingar numera.

Hade en förhoppning att genomföra ett intervallpass enligt plan för en gång skull men när jag kom till skidstadion så såg jag direkt att det inte var pistat alls idag. Fick ganska snabbt revidera min plan på tröskel + 10x 60/60 då det var svårt att åka fort på platten eller när det gick svagt utför. Att åka uppför var inte heller någon dans på rosor direkt, det högg fast lite på det hårda underlaget lite då och då och idag kan man inte direkt skylla på att det var så värst mycket skräp som lagt sig på bädden/spåren. Jag åkte hursomhelst en tröskel runt 1,7:an och Björnberget, tog mig runt i alla fall utan någon vidare känsla men kände mig pigg i kroppen och kunde driva puls när det väl gick att trycka på. Sedan körde jag 4×60/60 intervaller runt samma ”bana” som tröskeln. Här gick det inte alls bra att åka utan någon intervall blev 40 sekunder, någon annan 55 o.s.v. Valde sen att köra två backintervaller och det gick helt okej även om det inte heller var drömförhållanden direkt men gick bättre än att försöka åka fort på platten. Såhär såg intervallerna ut i siffror:

  • 5:54 min – 2,4 km  – 24,4 km/h snittfart – 157 (81 %) snittpuls – 38 höjdmeter
  • 5:30 min – 2,1 km – 22,8 km/h snittfart – 162 (84 %) snittpuls – 38 höjdmeter
  • 3:16 min – 0,99 km – 18,2 km/h snittfart – 168 (87 %) snittpuls – 56 höjdmeter – 7 fallmeter
  • 2:31 min – 0,76 km – 18 km/h snittfart – 169 (88 %) snittpuls – 52 höjdmeter – 0 fallmeter

Både innan och efter intervallerna så hade jag sällskap av Viktor och Theodor, så det var väl det trevligaste och roligaste av dagens pass. 

Lite segmenthets och även lite PB idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *