Avslutning med TNT- backintervaller

Var säsongsavslutning med Team Nordic Trail idag på kvällen, sprang i samma utrustning som ovan fast bilden är från Fyledalen i oktober förra året. Löparryggsäcken är från Wilja Labs. Foto: Oskar Henriksson

Märkligt hur kroppen kan fungera, mellan natten måndag till tisdag sov jag över åtta timmar men var dödstrött under hela gårdagen inklusive gårdagens enda korta intervallpass på tävlingshjul. Natten till idag sov jag endast sex timmar lite drygt men har varit pigg som en duracellkanin hela dagen och dagens intervallpass kändes kanon, som det kan bli. Är väl trött imorgon igen.

Hur som helst gick dagens backintervaller nära Gustavbergsbacken fint och idag var jag deltagare i Team Nordic Trails säsongssista gemensamma träning, har ju varit ledare de tre senaste tillfällena. Det blev först fem intervaller som var 230 meter långa och 25 höjdmeter på stig. För första gången på länge fick jag upp pulsen riktigt bra trots korta intervaller som tog en minut att genomföra, jag hann få upp snittpulsen på 166 (87 %) på nästan samtliga intervaller och maxpulsen blev 181 (94 %), inte illa för en hårt arbetande medborgare som mig. Sedan körde vi fem ännu kortare men i brantare terräng, vi avslutade sedan med att köra lite styrka och stafett där man också blev väldig trött. Sen blev det fika vilket smakade bra och nu väntar det uppehåll ett tag innan vi drar igång med träningen igen i augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *