Ännu en avslutat träningsperiod + OS

13977972_10153553649751707_627493323_o

Då var ännu en träningsperiod på fyra veckor över. Har vila imorgon, så det var periodens och veckans sista pass som genomfördes idag. Mer om det senare. Denna period landade på 72 timmar totalt, fördelat på 24 – 18 – 12 – 18 timmar. Under denna period blev det fem stycken styrkepass men jag hann även vara sjuk i tre dagar. Helt okej träningsperiod men har inte kunnat träna på precis som jag hade hoppas på och har från och till känns sådär i kroppen. Var inget undantag idag utan det sändes sådär men när man väl tränade kändes det bra.

Till dagens träning, blev två pass. Började med skidgång i två timmar hemma i den fina Gustavbergsbacken, totalt blev det 954 höjdmeter. Dagens andra pass genomfördes också hemmavid. Tanken var att åka bort och åka lite skate på tävlingshjul och också åka lite på klassiskt på 2:or. Nu var det så att jag ha trollat bort (läs slarvat) mitt ena bakhjul så jag hade ingen komplett uppsättning 2:or helt enkelt. Skate valde jag bort att åka p.g.a. knäet, tanken var lite sprint för det är det jag ska tävla i på fredag nere i Trollhättan. Gick dock bra att gå skidgång tidigare på dagen och också att åka klassiskt på eftermiddagen, lite stelt annars helt okej.

Fick åka på mina 3:or där jag har nya bakhjul, fortfarande inte helt stabila att åka på. Platsen att åka på Frösön är bra om man vill slita på hjul. Det är som en rullskidbanan fast med trafik och korsningar överallt, då man måste bromsa och se upp. Grymt bra kuperingar annars. Passet var enkelt upplagt, först 30 minuter runt Frösöberget och sedan 30 minuter 10×1 minuters intervaller med två minuters vila (slö åkning) och avslutningsvis 30 minuter lugn åkning i statsmiljön. Intervallernas syfte var att få lite fart i kroppen inför Alliansloppet om en vecka. Kändes faktiskt ganska bra för att vara mig, kände mig ovanligt rapp i åkningen. Stakade bara och mestadels uppför men även någon intervall gick nerför för att träna på överfart. Bra pass!

Nu är snart OS slut för denna gång, har följt nästan alla svenskar som deltagit. Varit uppe några nätter för att kunna uppleva alla svenska medaljer. Dock somnade jag när Jenny Fransson tog brons i brottning, annars har jag sätt när alla svenskar har tagit sina medaljer. Brottning är en grym sport, inget för fotbollsspelare direkt. Tänk Pepe och Ronaldo i en brottningsring, vilket hämst syn. Har testat på brottning en gång på en prova på dag som vi hade på min gamla gymnasieskola i Ljungbyhed. Jag var ingen talang kan jag berätta. Var även uppe en natt för att se Bolt slå världsrekord på 200 meter som han lovade. Han ljög den där mytomanen, men nio OS- guld är inte fy skam direkt som han har tagit totalt. Det var inte helt fy skam igår heller för oss Österlenare, två silver blev det, Peder Fredricsson och Hilda Carlén. Peder har gård utanför Gravlunda och där finns också en bra lång backe att köra rullskidor i. Man måste bara köra tre mil för att komma till den från mitt gamla föräldrahem. Det är en lång transportsträcka. Hilda Carlén har jag spelat fotboll emot, hon stod i Yif:s ungdomslag när vi var kanske 13-14 år gamla. Dock var hon bara reservmålvakt i Rio, inte illa de visserligent. Dom har några OS- medaljer den där Carlén familjen. Blev visst ett OS- guld också idag då Jenny Rissved blev olympiskt mästare i MTB. Om jag inte är helt ute och cyklar har hon Sveriges högsta syreupptag för tjejer. Då har man förutsättningar. Jag träffade henne i Falun vid två tillfällen, hon verka vara trevlig och jag kan säga hon är väldig liten.

Imorgon åker man till Torsby, mer om det imorgon.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *