Ändring av SM- banan

Tidigt idag beslutade man att vi inte kommer åka den förskräckliga Matsabacken imorgon då 10 respektive 15 km fristil avgörs. Anledningen är att det väntas mycket snö (10-15 cm) till imorgon och då skulle backen blir för svår att åka i. Tror också det handla om att man inte vill riskera skador på de bästa åkarna nu inför stundade hemma VM. Var även idag på lagledarmötet som var kort men en hetsig diskussion om att vi aktiva (och alla andra också för den delen) inte fick åka i motsatt åk- riktning. Trots få var ute sen när jag skulle köra banan tills imorgon var det många som bröt mot detta (framförallt toppåkare). Finns stor risk för skador vilket har hänt och de aktiva kan (bör) få varning och lederna kan få böter. Träffade på Marika Sundins pappa som nämnde att vår kära f.d. skidhjälte Gunde hade fått böter en gång. Intressant diskussion och nödvändig och hoppas på förbättring framöver.

Som sagt var jag ute efter lagledarmötet och tränade lite på den nya bansträckningen som i ärlighetens namn inte passar mig alls. Väldig likt den sträckan vi åkte på skiathlonen men Matsabacken är bytt till en ännu värre backe som är längre och stundtals längre brantare partier. Många branta partier med växel 2 kommer det bli och därför mycket fokus på tekniken på denna växel. Kändes bättre än skiathlonen men det ska göras i tävlingssituation med. En del på 5:ans växel som inte heller är min bästa men blir bättre och bättre. Tyvärr för min del inte så många växel 3 partier.

Testade mina två skatepar och båda känns bra men valde ett av paren (Fischer) för det känns tryggast och vet att de funka bra på blandning av konstsnö och natursnö. Vet dock inte hur mycket nysnön imorgon kan påverka, men det kommer gå långsamt imorgon, var ganska snabbt före nu på kvällen än vad det blir imorgon. Hoppas Forneman valla bra som vanligt och det kommer nog kännas tryckt med att man har bra material när man står på startlinjen imorgon. På startlinjen kommer man stå och den jag ska jaga är f.d. landslagetsåkaren Fredrik Jonsson som har varit långvarigt sjuk och inte kunnat tävla och därför inte har bättre FIS- punkter än mig just nu. Tror inte jag kan komma ikapp men det finns många som man kan åka ikapp, har 18 åkare förre mig i spåret i det 100 stycken stora startfältet. Sen gäller hitta bra ryggar imorgon, så kan det nog gå bra, för formen finns där.

Startlista 15 km fristil SM

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *