7:a Tjurruset 2019 på Frösön

På väg in i mål, less och skitig var jag! Foto: Therese Hansson som tyvärr fick hoppar över dagens utmaning pga förkylning.

Pang på det igen, blev en 7:e plats när första upplagan av Tjurruset gick i Östersund/Åre, eller snarare på Frösön och det var även sista deltävlingen i Sportsgym Tour, där jag slutade 3:a totalt förra året. I år låg jag 5:a inför sista deltävlingen och hade inte tänkt starta idag om jag inte hade chans på topp tre i totalen. Nu efteranmälde sig alla mina tuffaste tänkbara konkurrenter + Anders Södergren så man var slagen på förhand mer eller mindre, men fick ett bra träningspass och kände inte av senaste sjukdomen mer än att jag var riktigt tung i benen efter ett tag in i loppet men aldrig riktigt trött egentligen. 

Resultat Tjurruset 2019 

Tjurruset har blivit alltmer populärt så det var kul att den tävlingen tagit sig ända upp till Jämtland och Frösön, även om de marknadsför sig som Östersund/Åre. Vi sprang två varv men som var så lite olika ut och totalt blev det en knapp mil som vi hasade igenom för så värst mycket löpning blev det inte på vissa delar av banan. Första kilometern och sista var de klar enklaste på respektive varv. 

Min strategi var att köra ett jämt och eget tempo, inte dras med i början. Jag hade 3:20 minuter på första kilometern, visserligen nerför men det var lagom start. Fick släppa tidigt men kändes ändå som första svåra hindret på banan som gick i lera upp till knäna funkade bra. Tyvärr märkte jag direkt man kom på lättare terräng igen, oavsett hur länge eller långt, så var benen riktigt tunga. Det hade förstås samlat på sig mycket lera/vatten i skorna men hade ingen vidare respons i steget. Efter cirka halva första varvet så kom det en lång passage där man sprang i storsjön, bitvis i så högt vatten som gick upp i midjan. Sen väntade mycket lera, någon tunnel (kanske två t.o.m.) och jag kom aldrig in i den typen av ”löpning”, sen väntade som sagt en lättare kilometer som gick svagt uppför på stig. Blytunga ben hade man och kom aldrig in i den farten jag normalt har när jag springer uppför, var riktigt segt. 

Ut på varv två så var nästan hela första kilometern av det lättare slaget, d.v.s. stig men ganska blött här och där, blev då omsprungen och kunde inte hänga med, låg alltså 7:a utan någon koll bakåt men för att vara ärlig så brydde jag mig inte om jag blev 7:a, eller 10:a. Hade även svårt att driva puls från kilometer tre och in i mål, och fick samtidigt ont i ryggen av all krypande, sick-sackande o.s.v., tror nog puls och ryggont hängde ihop på något sätt. Märkte dock att löpningen i vatten (ca: 150 meter) gick ganska bra, tog in lite tid på framförvarande där men sen såg jag honom inte mer och passerade sen en del varvade löpare innan jag besviken, less men framförallt skitigt tog mig i mål med en marginal nästan fem minuter bak till 8.an i loppet men hela 6,5 minuter fram till Anders Södergren och Viktor Brännmark som blev 1:a och 2:a. 

Riktigt långa avstånd men kan inte begripa varför jag sprang så dåligt i leran, då jag ofta springer bra på myr, t.o.m väldig bra på myr men även när det är stig och blött men inte idag. Visserligen har sjukdomen satt sina spår men igår kändes det bra och kroppen känns bra även nu efteråt, dock ont i benen och lite skrapsår här och där. Kan avslöja att jag trillade flertalet gånger. Hursomhelst bra träningspass och fick följande siffror:

  • Tid: 52:55 min
  • Distans: 9,46 km
  • Snittpuls: 171 (88 %)
  • Maxpuls: 185 (96 %) (När jag sprang i Storsjön)
  • Höjdmeter: 148 m
Starten.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *