6×5 min backe på löpband

Har ytterligare kört ett ångestfyllt pass på löpbanden, jag förstår mig inte själv varför man utsätter sig för en sådan terror, dessutom när det är Off-season. Men dagens pass gick som många gånger fint, det var en stabil insats rakt igenom även om pulsen återigen var något för låg. Jag började med fem minuter uppvärmning sen en minuts vila innan jag drog igång 6×5 minuter med en minuts vila varannan intervall (3 ggr) och två minuters vila varannan gång (2 ggr). Avslutade sedan med en minuts vila och sen fem minuter lugnt. Detta pass tog 49 minuter och siffror från passet var följande:

  • 2×5 min – lutning 5 % @ 16 km/h
  • 2×5 min – lutning 10 @ 13,4 km/h
  • 1×5 min – lutning 15 % @ 10,6 km/h
  • 1×5 min – lutning 15 % @ 10,7 km/h

Som tillsynes kunde man öka under den sista intervallen och känslan var som sagt stabil. Snttpulsen varierade mellan 159 (81 %) – 179 (88 %) och som vanligt tog det tid att skrämma upp pulsen. Detta blev dagens enda träningspass.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *