6:a STC- tour Lillsjön runt

Kvällstävling och både jag och sambon deltog, hon 4:a och jag 6:a, där jag vann ett flack Celcius som utlottningspris. Någon topp tre placering hade jag verkligen inte ens vågat drömma om idag men jag gjorde det bra och bli 6:a bland de snabbaste loppen jag någonsin har sprungit om man räknar snittempo km/min. 

Resultat

Loppet genomfördes två varv runt Lillsjön i Östersund och det var ungefär det jag värmde upp också varav drygt sju minuter och två kilometer var ett längre tröskeldrag. Kändes som kroppen svarade ganska bra, ville verkligen värma upp ordentligt även om det bara blev knappt 20 minuter. Sedan var det bara att ställa sig i det lilla men grymma startfältet. Jag har sagt det förr att Östersund måste vara den staden i landet per capita som har flest sub:17 minuter och sub: 18 minuters löpare. Galet många som kan springa runt dessa tider, ska tilläggas att inga skidskyttar deltog och vi var endast två skidåkare till start, om man också då räkna mig in i den kategorin. 

När väl starten gick så var jag nästan avhängd direkt, låg åtta ett tag men efter en kilometer så låg jag sju och hade en kilometertid på 3:14 minuter och förstod att det var klokt att jag inte hade öppnat snabbare. Banan var hälften på grusväg som var ganska geggig men inte långsam direkt efter morgonens regn, och hälften gick på asfalt.

Vid varning var jag fortsatt sjua men det var en kundvagn som stod längs banan som om man tog den så och drog den in i mål så vann man 5000 kronor på Ica. Totalledaren Joacim Lantz tog denna så därför han kom lite längre ner i resultatlistan. Så efter tre kilometer drygt så var jag sexa och hade bra häng på femman men hade inte riktigt krafter nog att komma ikapp. 

Är trots allt nöjd med kvällens lopp, har sprungit fem kilometer på 16:59 minuter på bana förut och nu höll jag samma tempo fast lite längre och på varierat underlag och lite kupering. Dessutom blev det lite orytmiskt ibland när man mötte vanligt folk som inte tävlade. La upp loppet återigen bra och gjorde mitt bästa, mer kan man ju inte göra. Data från min klocka:

  • Tid: 17:19 min
  • Distans: 5:12 km
  • Snittempo: 3:22 min/km
  • Snittpuls: 179 (93%)
  • Maxpuls: 186 (96%)
  • Höjdmeter: 16 höjdmeter
  • Stifa: 3,1

Om jag har räknat rätt så ligger jag delad 3:a i totalen nu med ett lopp kvar på lördag. Då avslutar vi att springa uppför en slalombacke (Ladängen) så det kan nog gå bra oavsett motstånd. Har använt mig av en exil- fil och räknat så hade koll på placeringar, poäng, scenario o.s.v. så det blir en rysare på lördag. Fyra killar som slåss om två pallplatser. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *