65 kilometer skejt

Åkte iväg till skidstadion för att hoppas på fyra timmars lugn skejt, så blev utfallet med och idag hann jag komma 65 kilometer under dessa fyra timmar. Jag en förhoppning att det skulle gå lätt idag och så var det till en början. Var sannerligen någon minusgrad i natt och det var hårt och fint samt gick lätt förstås. Däremot var det lite väl hårt uppe vid Torråsen och lite svårt att åka. Hade också en förhoppning på plusgrader tidigt på förmiddagen så det skulle bli något mjukare då de inte drog några spår på Torråsen idag. Passade faktiskt på att åka en del skare och det var något jag gjorde från och till då det gick utmärkt även senare delen av passet. 

Efter Torråsen så åkte jag vidare genvägen mot Spikbodarna, där ett gäng från skidgymnasiet körde träningstävling. Såg också att det var nydraget och det gick lätt och fint till en början men under tredje timmen så började bli mjukt och tungt att åka. Sista timmen var riktigt trögt och segt att åka. Jag åkte ett varv på respektive slinga där, d.v.s. 13,4:an, 5:an och 2,5:an + lite skaråkning. Sedan styrde jag vidare mot Odensala och vände där, sista 45 minuter kring stadion så jag kom upp i fyra effektiva träningstimmar på mina skejtskidor. Jag hade med mig sportdryck och var egentligen ganska pigg hela tiden men sista timmen var värst men det skyller jag på det tröga föret. Snittpulsen landade på 125 (64 %) och jag plockade endast 826 höjdmeter. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *