5×5 SkiErg och lugn löpning

Sista intervallen 


De första fyra intervallerna

Blev fredagsintervaller denna morgon med min kära vän SkiErg. Drog 5×5 minuter med två minuters vila, förut sista intervallen då jag hade omkring 2,5 minuter vila då en tydligen skulle städa min SkiErg. Nu hade jag en ganska stabil känsla och hade nog dragit lika fort på sista oavsett två eller tre minuters vila. Jag drog faktiskt med negativa split, vilket alltid är trevligt. Hade en förhoppning på sub 1:47 min/500m tempo i snitt och klarade sånär det. Snittpulsen var inte så värst hög idag och det kan beror på styrkan från igår, bra mosiga armar som jag hade idag. Var lite trög där men det gick ju vägen ändå. Jag hade 158 (81 %) – 163 (84 %) – 168 (87 %) – 170 (88 %) – 172 (89 %) i snittpuls. Man ska notera att att jag sätter igång klockan cirka fem sekunder innan jag startar varje intervall och sen ta det några sekunder innan jag hinner stänga av klockan. Eftersom det tar mer än en minut för mig komma upp i puls så blir snittpulsen ofta låg när jag kör så kort som femminutersintervaller. 

På eftermiddagen så körde jag ett tidigt pass. Passade bra då dagens första pass blev klart redan kl: 9:30. Snörade på löpskorna och sprang 17 kilometer på 1:35 timmar, mestadels terräng. 126 (65 %) landade snittpulsen och plockade 277 höjdmeter under passets gång. 

En bild från löprundan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *