5:a i staffetvasan

idag avgjordes näst sista tävlingen under vasaloppsveckan. Staffetvasan avgjordes och vi ( Ski Team Skåne lag 1) blev 5:a, en placering bättre än ifjor. Vi gjorde en jättebra insats där alla presterade bra. Henry körde första sträckan (Sälen – mångsbodana) jag andra sträckan (mångsbodana – Evertsberg), Marcus tredje sträckan ( Evertsberg – Oxberg ), fjärde sträckan Gustaf ( Oxberg – Hökberg) och sista sträckan körde Adam ( Hökberg – Mora)

http://results.vasaloppet.se/2015/?pid=list

Resan började med att åka med Håkan, Daniel och Gustaf ut vid Mångsbodarna för att testa om jag hade fäste och mitt violetta klister fungerade ganska okej då, mer behövs det inte om jag ska åka ett relativt fläkt 24 km lopp. Blev sen avsläppt i Mångsbodarna där jag mötte de andra deltagarna i de övriga klubblagen (lag 2 och 3) Johan (min bror) och Magnus. Var väldigt varmt och härligt att stå och vänta innan vi skulle åka våra sträckor. Henry körde bra och växlade som 21:e lag och var dryga 6 minuter efter täten, bra och stabil start. Körde sen lite försiktigt i nerförsbackarna och kan i efterhand vara lite bitter över valet av pjäxval. Skulle åkt på kombipjäxan och inte i den klassiska pjäxan som var för instabil då spåren var allt annat än fasta då värmen var den stora boven till detta.

Upptäckte tidigt i backarna innan Risberg, att inte fästet fungerade utan stakade bara men i de skuggiga partierna försökte jag använda benen och även saxa i de brantaste partierna på banan, fungerade ganska dåligt faktiskt. Det var helt enkelt för varmt för violett klister just under min sträcka. Kämpade på och passerade Risberg på 27 minuter och omkring 25 km/h och fortsatte sen med faktiskt den 4:e bästa åktiden på sträckan till Evertsberg i ett bra tempo. Nära 21 km/h från Risberg till Evertsberg, trots sugande före när solen gasade. Är nästan 4 minuter efter Dyvik och Westberg som körde snabbast och växlade som 1:a och 2:a, en placering som de också fick i mål. Växlade själv som 9:e man och lag, och var duktigt trött efteråt och blev då intervjuad av Vasalopps- TV.

Åkte sen med Maria och Henry till Mora och tog emot Adam som gled in på 5:e platsen, där han blev intervjuad av Robert Vacchi, en fantastiskt speaker för övrigt. Bilder, intervjuer kommer så småningom.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *