51 km stakning på 3:or i värmen

Ledig dag och återigen en vacker och varm dag. Jag och Therese tog en tur till Harabrygga, hon på cykel och jag på Elpex 3:or. Väl där så fikade vi och tog det lugnt i två timmar cirka, innan vi for hem igen. 

Jag har tränat väldig lite rullskidor hittills i år, blott fjärde passet men med dämpade stavar så får jag sällan problem med armbågar t.ex., och idag var det inga problem alls och kroppen kändes bra. Hade en ganska sen grabbkväll tillsammans med Mattias Bångman, Max Novak och Emil Meijer. Eftersom solen egentligen inte gå ner så var det inga problem att sitta ute till strax efter midnatt, det var faktiskt fortsatt varmt då. Trots en del öl så kände jag mig pigg att ge mig ut idag och eftersom det var träningsrace över 66 kilometer så var planen att tajma så man mötte de som åkte helt enkelt. Tanken var att mötta täten i Vallsundsbron och så blev fallet med, de främsta hade en himla fart på 3:or. Jag åkte själv på 3:or och hade ett mer behagligt tempo.

Väl framme i Hara så hade man åkt drygt 2,5 mil, 125 (64 %) i snittpuls och 18,8 km/h i snittfart, tog det lugnt överlag och framförallt nerför Vallsundsbron. Efter en wrap, en chokladboll, tre pepsi och två kaffe så var det dags att fara hemåt. Det var i princip ingen vind på förmiddagen men på eftermiddagen hade det blåst upp lite och man hade en fin medvind första 15 kilometerna, sista tio kilometrarna så var det mot- eller sidvind. Det gjorde inget då det svalkade bra men var besvärligt över Vallsundsbron. Jag byte även position på mina skidor, vilket jag egentligen alltid gör så de slits lika mycket. Dessvärre så har jag fått problem med den här upplagan av hjul, de gick inte alls lika rakt som på förmiddagen och inget vidare på landsvägen, men klart bättre på cykelvägen. Detta medförde att man var försiktigt utför och bromsade en del, fortsatt orolig över hur jag står på skidorna, som också gör att jag får ont i fötterna. Ingen kul känsla det där. Annars tyckte jag pulsen var ojämn på hemvägen, ganska hög i medvinden trots jag var återhållsam men lägre sista halvan då man inte hade vinden i ryggen. Tror det handlar om värmen och att jag hade mycket energi i början av hemvägen. Hade en flaska vatten och en med sportdryck som jag drack upp på vägen hem, ingen vätska sista sex kilometerna och det dammade bra i käften. Hade 131 (68 %) i snittpuls hem och 19,4 km/h i snittfart. 

Totalt blev det 51,3 kilometer på 2:40 timmar och 250 höjdmeter, få duga för mig. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *