4x backe Romeleåsen

Cyklade till jobbet idag och precis som förra tisdagen körde jag lite backar runt omkring Romeleåsen. Började med Slimmingebacken och sen ner och tog Herrebergabacken. Kom till väg 102 och åkte söderut mot Skurup och svängde mot Slimmingebacken igen där jag bestämde mig att trycka på lite för att få ett bra resultat på strava, vilket jag lyckades ganska bra då man hade medvind uppför backen. 3:24 tog det att köra de 1,2 km med totalstigning på 81 meter (6,5 %). 21,5 km/h i snitthastighet och snittpulsen låg på 154 (79 %), inte speciellt hög och jag kunde trycka på lite till men hade inte riktigt viljan eller benen idag. 8:e bästa resultat på strava i år och 42:a plats totalt, inte illa för en skidåkare. Fortsatte utför mot Blentarp och vidare uppför Röddebacken. Den längsta backen med en totalstigning på 156 meter. Blev riktigt trött muskulärt i den backen och hade gynnsamma vindar som gjorde att jag klarade att ta mig till Lund utan och vägga helt. Annars sydlig väldigt frisk vind d.v.s. till stor del sidvind vilket är jobbigt. Fick en ordentlig utskällning av en äldre dam när jag kom in i Lund som tyckte jag cyklade för fort. Det kan jag visserligen hålla med om att över 40 km/h är fort på en cykelväg men tror nog inte jag skulle varit speciellt önskvärd på väg 102 mellan Dalby och Lund heller. Dem som klagar på att man cykla för snabbt på cykelvägar är dem som klagar på att man cykla långsamt på landsvägar och är i vägen. Inte lätt att vara cyklist inte!

Hem var också en blåsig historia men också regnig, ingen rolig kombination alls. Enligt prognosen skulle det blir mer sydvästliga vindar men var fortfarande sydliga vindar. Svårt att cykla i sidvind när cykeln väger 7 kg, man kastas ut vägbanan många gånger. Känslan hem var annars mycket bättre, gick inte lika fort p.g.a. vinden men kände mig starkare. Blev ju blött men en perfekt liten regnjacka gjorde att jag klarade mig bra på ovan kroppen, dock tog det mycket energi att hålla kroppstemperaturen som i sin tur gjorde att man hade en låg snittpuls.

Fakta från dagens cykling: Totalt nästan exakt 15 mil och ett snitt på 30 km/h. Första passet på dryga 3 h på nästan 93 km och en total höjdstigning på nära 1000 meter. Hem körde jag runt åsen och det är ungefär 300 höjdmeter. Snittpuls på förmiddagen var 65 % och 63 % hem på kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *