3 timmar löpning + fartlek + styrka

Sprang ett fint löppass på nästan 3 timmar idag. Bra löparväder idag med! Parkerade bilen vid tegelbruksbacken och började passet uppför och sen skulle jag springa ner till gamla järnvägen men allt växande på senaste tiden gjorde att jag kom lite fel och hamnade i besvärlig terräng. Kom rätt men första 2 km tog drygt 20 minuter. Fortsatte på gamla järnvägen en bit, innan jag sprang upp mot Röddinge. Sprang runt byn i ny men svår tuff terräng, kul med nya upptäckter. Kom ut på andra sidan byn och sprang på små fina skogsvägar innan jag sprang ner till Eriksdal och vidare mot Skåneleden. Sprang lite på leden och även lite efter väg 13, där leden fortsätter. Vände efter 1 timme och 45 minuters löpning och sprang strax intill leden, då jag tyckte det var roligare terräng. Samtidigt började knäna verka lita på det hårda underlaget (sten och grusvägar). Kom tillbaka till Eriksdal och sprang tillbaka på andra sidan dalen på fin lite mjuk blött stig/väg. Samtidigt började energin och benen tar slut men en gel gjorde att jag orkade sista halvtimmen. Hade ändå sportdryck med under passet, verkade inte hjälpa så mycket idag. Sista halvtimmen var återigen i tuffare terräng, gick fint ändå sista biten.  27 km på nästan 3 timmar och höll 6:30 min/km fart. Drygt 400 höjdmeter togs och de flesta under första timmens löpning.

Kom hem ganska trött men körde ett intensivt styrkepass på 70 minuter. Just det blev ett högst oväntat och oplanerad ”fartlekpass” då 5 kor skulle flyttas på förmiddagen. Vissa var lugna än andra.  Man behövde ingen tidsinställd klocka som pep när det var dags att öka farten, för det gjorde de 600 kg tunga korna istället, högst oväntat varje gång. Hade inget pulsband på, men den var garanterad uppe runt 90 % av max. Bra träning men Ingen träningsform som jag  skulle rekommendera någon………….nånsin.

Blev lite märken efter "kovandringen" och blåsorna som jag fick igår gick sönder idag, sånt man få räkna med-

Blev lite märken efter ”kovandringen” och blåsorna som jag fick igår gick sönder idag, sånt man få räkna med.

Utsikt på höjden, ser Eriksdal.

Utsikt på höjden, ser Eriksdal.

Efter en timme var jag fortfarande pigg och glad!

Efter en timme var jag fortfarande pigg och glad!

Några hjortar som vilar på ett sädesfält........

Några hjortar som vilar på ett sädesfält……..

.......tills de upptäckte mig och blev rädda. Sällsynt att jag få se dessa djur liggandes, skoj att se.

…….tills de upptäckte mig och blev rädda. Sällsynt att jag få se dessa djur liggandes, skoj att se.

Hittade en rådjursbock som stod och glodde på mig helt orädd. Synd att jag inte kunde zooma mer men den finns där någonstans mitt på bilden.

Hittade en rådjursbock som stod och glodde på mig helt orädd. Synd att jag inte kunde zooma mer men den finns där någonstans mitt på bilden.

Min gamla favoritställe att springa i förr men har blivit kalhygge nu, inte lika roligt att springa där mer men skönt att pausa en stund innan man for iväg att springa sista 15 minuterna.

Min gamla favoritställe att springa i förr men har blivit kalhygge nu, inte lika roligt att springa där mer men skönt att pausa en stund innan man for iväg att springa sista 15 minuterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *