4 timmar stakning

Tränade med denna starka kingen idag!

Tränade med denna starka kingen idag!

Blev ett långpass stakning på 3:or denna dag som dagens träningsdos. Hade ingen vidare känsla i kroppen denna dag, dels att jag precis kommit tillbaka från en förkylning men det har också varit en lång dag för mig. Kanske inte den bästa uppladdningen att träna idag då man går upp kl: 3:15 för att se lite OS, man vill ju vara med när det händer. Somnade om och gick upp två timmar senare för att åka till golfbanan här på ön för att jobba sex timmar. Klippte Fairway idag med, det är skoj och knappast fysiskt ansträngande. Jobbigare är det att staka fyra timmar, vilket jag aldrig gjort förut, varken på rullskidor eller på längdskidor. Undantag är det där långa loppet mellan Sälen och Mora förstås.

Hade sällskap av Zebbe idag, vi körde följande runda Östersund – Ås – Kattstrupeforsen – Krokom – Rödön – Frösön – Östersund. Skarvade lite på Frösön och kom tillslut upp till 72,18 kilometer, typ ett Marcialonga. Detta tog knappt fyra timmar och snitthastigheten blev 18,2 km/h. Snittpulsen landade på 143 (74 %) och maxpulsen landade på 171 (88 %) denna dag.  Dagens väder- och vägförhållanden var knappast de bästa, tio grader och regn nästan hela tiden under de två första timmarna, sen uppehåll och någon grad varmare. Vinden var enligt prognosen, motvind i början, sedan vände den något men den avtog även på slutet. Ingen riktigt tur med vinden inte. Ganska bra asfalt överlag men periodvis riktigt dålig. Kroppen var seg som sagt men låg i A1 första tre timmarna, lite mer A2 sista timmen. Drack vatten och sportdryck, hade med mig fast föda men det intogs inte p.g.a. jag var inte speciellt hungrig. Fick bra energi från sportdrycken men fick även ont lite här och där på kroppen, lite nacke och rygg men värst ironiskt nog var hälsenorna/vaderna. Dessa känns inget vidare alls nu heller efter passet. Börja bli gammal.

13978304_10153564256491707_2021559897_o

Så här såg ena rullskidhansken ut efteråt, lite sådär

 

3 tankar kring ”4 timmar stakning

 1. Janne

  Du jobbar på bra. Undrar bara varför du inte satsar på långlopp i vinter?
  Det vore ju skitkul att se hur det skulle gå där.

  Svara
  1. Johannes Inläggsförfattare

   Jag flyttade upp till Östersund för att kunna utvecklas och bli en bra tradionellåkare, finns nästan inga långloppsåkare här och därför finns det även fler som man kan åka med som har samma fokus och mål. Långlopp blir i framtiden. Tycker förnärvarande att inte långlopp är lika roligt som tradionellåkning.

   Svara
 2. Pingback: Lite träning, bakning och OS | Johannes Andersson Skånsk Skidåkare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *