3×2000 meter banintervaller

Bra skor, dåliga ben idag

Bra skor, dåliga ben idag.

Började denna första soliga varma septemberdag med att försöka springa fort. Fort gick det inte men trött blev jag när jag sprang banintervaller på Hofvallen här i Östersund. Värmde upp med lätt jogg till banan och körde där fem stycken 100 meters stegringar. Dessa kändes bra och benen var ganska fräscha trots senaste tidens hårda träning. Väl när jag började dra igång intervallerna kändes det inte lika kvar, var nattsvart och det kändes som man sprang med handbromsen i och även backen låg i lite då och då. Inte riktigt så man vill det ska vara. Körde 3×2000 meter där tanken var att köra snabbare och snabbare efter varje intervall. Första skulle ligga i tröskel och sedan skulle de två sista vara snabbare och med högre intensitet förstås. Tanken vad god men det fungerade inte alls, sprang alla lika fort vilket är bra på sitt sätt och sista kilometern (3:28 min/km) gick snabbast av samtliga kilometerna som jag sprang. Alltid något positivt men det gick klart mycket långsammare än vad jag hoppades på, mer bestämt 20 sekunder långsammare än vad jag hade hoppas på.

Data från dagens intervaller:

  1. Tid: 7:04 min – Snittpuls: 163 (84 %) – Maxpuls: 177 (91 %)
  2. Tid: 7:04 min – Snittpuls: 170 (88 %) – Maxpuls: 180 (93 %)
  3. Tid: 7:04 min – Snittpuls: 173 (89 %) – Maxpuls: 185 (95 %)

Enda passet denna dag, kort pass som tog drygt en timme men hann med 13 kilometers löpning totalt. Har tränat med många hög intensiva pass den senaste veckan, sex stycken de senaste sju dagarna och då har jag inte räknat med den korta sprinten i Trollhättan, det var mer en impuls på 15 sekunder. Vet inte varför det inte gick så bra som jag hoppades på idag men jag blev i alla fall trött. Kroppen känns helt okej men ibland blir det så som idag. Man måste testa att träna lite annorlunda ibland med mer fart än men mängd. Närmsta träningen denna vecka blir lite mindre fart men en del mängd. Dessa träningspass ska genomföras i Ö-vik tillsammans med Zebastian. Hoppas det blir bra för på måndag är det planerad vilodag.

2 tankar kring ”3×2000 meter banintervaller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *