Intervaller på tävlingshjul

Få platser det är så platt i Jämtland som på vägen mot Kännåsen där jag även startade dagens intervaller. Där bilden tar slut om man nu ska försöka förklara sig.

Få platser det är så platt i Jämtland som på vägen mot Kännåsen där jag även startade dagens intervaller. Där bilden tar slut om man nu ska försöka förklara sig.

Har rullat lite på tävlingshjulen (skate), denna gång inte sprint som i Trollhättan i fredags. Idag lite längre intervaller. Startade intervallerna vid utkanten av  Kännåsen och körde 2,1 kilometer söderut. Hade en frisk motvind på dessa intervaller så fart där efter, dessutom gick det mer uppför än nedför. För att vara exakt 15 meter uppför och 3 meter nedför. Började med att gå svagt nedför och sedan platt innan det gick uppför och avslutades med platt igen. Ville ha mycket platt inför SM del två på Gotland om 2,5 veckor. Asfalten jag åkte på är riktigt fin att åka på, få ojämnheter. Hade inte riktigt power i åkningen idag och fick inte upp pulsen så bra idag. Osäker vad snittpulsen blev på intervallerna då mätningen från pulsbandet försvann när jag gick ner och tryckt på 5:ans växel, händer så ganska ofta.

Totalt körde jag sex intervaller och fick ungefär 28 minuter intervalltid. Tänkte köra åtta intervaller och få ihop över 30 minuter men är ändå nöjd över genomförandet. Under samtliga intervaller så körde jag de olika växlarna på de olika delarna av sträckan. Dock inte växel två, den används nästan aldrig på tävlingshjul. Sista gick klart snabbast och tror jag hittade det snabbaste sättet för mig att åka just den sista intervallen. Bra att testa olika sätt för att hitta det snabbaste, sen ställde vinden till en del kanske då det var ganska byig vind. Totalt var jag ute i drygt 90 minuter och kom på det 39 kilometer, rullar snabbt på tävlingshjul. Högsta pulsen hade jag nästan när jag åkte utför när en lastbil tvunget skulle köra ut framför mig. Inte önskvärt när man ligger över 50 km/h men det hela gick bra, lastbilen gasade på tillräckligt för att inte köra in i den. Bra det.

Tiderna var följande under dagens intervaller: 4:40 min (26,9 km/h) – 4:33 min (27,5 km/h) – 4:44 min (26,5 km/h) – 4:33 min (27,5 km/h) – 4:32 min (27,6 km/h) – 4:23 min (28,5 km/h)

Sommarens och augustis sista träningspass blev två timmar stakning på rullskidbanan tillsammans med Zebastian. 32 kilometer hann vi med och plockade 541 höjdmeter. Använde viktväst på fem kilo och hade en snittpuls på 129 (66%). Imorgon är det september och enligt kalendern höst. Nu har det varit höst länge här men idag var vädret ganska behagligt, mellan 16-20 grader för man vara nöjd med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *