35:a idag- helt okej

Dagens resultat, slog dansken Mads i alla fall, viktigt för en skåning. 

Idag var det alltså 7 kilometer masstart skejt med stigning sista 1,5 kilometerna, hade inte haft något emot om det var sju kilometer rakt uppför från början men den tävlingen har man ju imorgon då det väntas jaktstart. Lyckades plocka en del i backen och bli 35:a men hade hoppas på lite mer för att vara helt nöjd.

Det var återigen varmt i Värmland och idag tävlade vi strax utanför Torsby på en fin bana. Vi var 55 till start denna dag i vår klass, det är många det och man gick efter gårdagens resultat vilket placerade mig och alla andra skåningarna bland de som startade sist. Eftersom det var svag motvind var det ganska lätt att hänga med klungan fram till backen skulle ta sin början. Hade varit nästan helt platt och hade bara gjort några ryck då och då för att täppa igen lite små luckor här och där, blir lätt så när 50 man är framför en. Jag hade även inga planer på att försöka ta mig framåt och ödsla energi på det.

Det var inte förrän strax innan backen man började överstiga 90 % av maxpuls så tyckte resan fram till backen fungerade bra även om jag kanske kunde ligga lite närmare framförvarande åkare lite då och då men har ju de senaste åren haft åkare bakom mig och få gånger framför mig så lite ovan den senaste tiden att åka i klunga. Väl i backen släppte jag lite i början och tog det metodiskt i min takt och plockade åkare efter åkare men var ordentligt sliten när det började plana ut och bara var någon minut kvar att åka. Hade hoppas på känslan hade varit bättre på slutet och att jag skulle vara närmare än de 44 sekunderna jag var efter dagens vinnare Robin Norum. Jag gjorde så gott jag kunde och eftersom jag noterade 192 (99 %) som högsta puls och som varade i hela tre minuter så kan man inte säga att jag kunde göra så mycket mer än så, är bara otroligt att jag lyckas åka så länge med den pulsen. I november förra året noterade jag 190 i maxpuls medan juni samma år noterade jag 194 och tror jag har 193 i maxpuls nu eftersom man bruka tappa ett slag varje år.

Imorgon väntar det jaktstart uppför Hovfjället, startar cirka 1,5 minuter efter tät skulle jag tro.

Siffror från dagens tuffa prövning:

  • Tid: 15:07 min
  • Distans: 7,23 km
  • Snittfart: 28,5 km/h
  • Snittpuls: 176 (91 %)
  • Maxpuls: 192 (99 %)
  • Höjdmeter: 128 m
  • Fallmeter: 36 m

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *